Festa lliurament del Xè Premi Sambori Òmnium demarcació El Camp

Actualitat

El diumenge 13 de març es van lliurar al Teatre Principal de Valls els premis Sambori 2016 del Camp de Tarragona, un premi que impulsa Òmnium Cultural des de l’any 2006 a Catalunya, Andorra i la Catalunya Nord.

A l’acte hi van assistir l’alcalde de Valls, Albert Batet; el regidor de Cultura, Marc Ayala; les presidentes d’Òmnium Alt Camp, Rosa Olivé, i del Tarragonès, Rosa Maria Codines; el president d’Òmnium Baix Camp, Emili Argilaga; i Jordi Ferré, en representació de la seu nacional. L’alcalde, en la seva intervenció, va elogiar la tasca dels docents que engresquen els estudiants a trobar el gust per la lectura i l’escriptura. També va tenir unes paraules de record per a Muriel Casals, que la recordava parlant amb la Josefina Cardó, una de les sòcies d’Òmnium Alt Camp que ha treballat més per la salvaguarda de la llengua i la cultura catalanes.

Un jurat format per Roger Roig, Magda Jové, Remei Venrell i Maria Tell van decidir premiar les narracions d’Ivet Balagué Barceló (Escola La Bòbila, de Cambrils), que va guanyar el primer premi; Pablo Gascón Rosal (Escola Sant Bernat Calbó, de Vila-seca), que va quedar en segona posició, i Maria Idiarte Garcia (Col·legi Joan Roig, de Tarragona), de la categoria A, dels cursos de primer i segon de primària.

Els guardonats de la categoria B (tercer i quart) van ser Èlia Roig Barenys (Col·legi Sant Domènech de Guzmán, de Tarragona); Clàudia Pla Belmonte (Escola Pere Veciana, de Perafort) i Elena de Sande López (Escola Mare de Déu del Roser, de Vallmoll).

Els guanyadors de la categoria C (cinquè i sisè) van ser Laura Deosdad Rubio (Escola de Pràctiques de Tarragona), Najim Achahboune (Escola Campclar, de Tarragona) i Lucía Felipe Martín (Escola Cavaller Arnau, de Riudoms).

Els guanyadors de primer i segon curs de secundària van ser Laura Pons Sebastián (Institut Narcís Oller, de Valls), que es va endur el primer premi, Isaac Rubio (Institut Serra de Miramar, de Valls), que va quedar en segona posició, i Manel Albiol Mestieri (Col·legi Cor de Maria, de Valls), que va ser el tercer guardonat d’aquesta categoria.

Anaïs González (Institut Narcís Oller, de Valls) va ser la guanyadora de la categoria E, adreçada a estudiants de tercer i quart de secundària. Eva Mauriacio Inglés (Col·legi Joan Roig, de Tarragona) i Marta Fornós (Col·legi Claret, de Valls) van ser segona i tercera, respectivament.

El jurat que va atorgar els guardons de secundària i batxillerat estava constituït per Rafel Cabré, Teresa Guasch, Dolors Vallverdú i Maria Tell, que va actuar de secretària.

El lliurament de premis va acabar demanant la presència a l’escenari dels guardonats de primer i segon curs de batxillerat. La guanyadora va ser Mireia Casañas Dalmau (Institut Narcís Oller, de Valls) i Lídia Sevillano i Marc Brull Baza (tots dos de l’Institut Jaume I, de Salou) que van aconseguir el segon i el tercer premi.

En la present edició del Premi Sambori Òmnium de la demarcació del Camp hi han participat 5.339 nois i noies de 47 centres de les comarques de l’Alt Camp, el Baix Camp, la Conca de Barberà, el Priorat i el Tarragonès, presentant 262 treballs .

Abans d’acabar, la presidenta d’Òmnium Alt Camp va definir el Sambori com un projecte comú d’alumnes i centres de parla catalana, un projecte que ensenya a treballar ja des de petits pel país que entre tots, i des d’Òmnium, estem construint.

Va felicitar mestres i professors que fan de l’activitat d’escriure una activitat motivadora, engrescadora i útil per als alumnes. Més de 44.000 escolars de tot Catalunya van participar en l’edició d’enguany del premi, xifra que certifica la tasca encomiable que fan els docents, de qui va lloar la feina ben feta.

Finalment, va encoratjar els centres a seguir fomentant l’escriptura i la participació en el premi Sambori de l’any que ve, i en el Pissiganya d’enguany. Aquestes convocatòries poden ser uns grans reptes per als alumnes de les escoles catalanes.
 

L’acte va ser amenitzat pel grup vallenc de música tradicional EspaiTrad, i va començar amb una actuació del grup de petits.
 

Una fotografia de tots els premiats i un refrigeri al vestíbul del Teatre Principal van posar punt final al lliurement del premi Sambori 2016.