Fets de Llengües 2020

Actualitat

El dijous 27 de febrer se celebrarà la tercera edició de l’acte Fets de Llengües, organitzat per Òmnium Ciutat Vella amb la col·laboració del Grup de Lingüistes per la Diversitat (GLiDi) i la participació de centres de secundària del districte. L’activitat s’emmarca en el actes de commemoració del Dia Internacional de la Llengua Materna i té l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de preservar la diversitat lingüística al món i de defensar les llengües minoritzades.

L’acte consisteix en una breu xerrada sobre diversitat lingüística a càrrec d’un membre del GLiDi, seguida de la lectura i exposició pública de breus relats autobiogràfics escrits per alumnes de tercer d’ESO en què expliquen vivències relacionades amb les llengües. Els alumnes també llegeixen textos en la seva llengua materna, que ells mateixos acompanyen de la traducció al català. L’objectiu és visibilitzar les llengües parlades pels habitants de Ciutat Vella i compartir les trajectòries familiars i les experiències vitals que hi ha darrere les llengües de cada parlant.

Aquesta activitat, que va començar amb la participació de l’INS Miquel Tarradell, ha anat incorporant un nou centre cada edició i aquest any hi participen també l’Escola Pia Sant Antoni i l’INS Milà i Fontanals. L’acte és obert a tothom que hi vulgui assistir, i molt especialment als familiars i amics dels alumnes que hi participen.

📢Fets de Llengües 2020
📅Dijous 27 de febrer
12 h a 14 h
📍Aula 203, Facultat de Filologia de la Universitat de Barcelona (Edifici Històric)