Òmnium Cultural es personarà com a acusació popular en la causa que investiga la brutalitat policial de l’1-O

Actualitat

Marcel Mauri: “No podem permetre que la repressió quedi impune. S’han de conèixer els responsables i han de respondre davant la justícia”

Òmnium Cultural es persona com a acusació popular en l’acció penal que se segueix davant del Jutjat d’Instrucció 7 de Barcelona sobre la brutalitat policial l’1 d’octubre del 2017 en diversos col·legis electorals de la ciutat de Barcelona. L’entitat pren així el relleu a l’Ajuntament de Barcelona, a qui l’Audiència provincial va expulsar de la causa per ser una institució pública. “Durant l’1-O es va patir una brutalitat policial impròpia de qualsevol democràcia europea, que va deixar gairebé 1.100 persones ferides. Per decència democràtica no podem permetre que aquesta repressió quedi impune. S’han de conèixer els responsables i han de respondre davant la justícia”, ha explicat Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural. L’acció es farà de manera coordinada amb l’Assemblea Nacional Catalana. Les dues entitats s’hi presentaran separadament, però els equips jurídics treballaran de manera totalment coordinada.

La personació d’Òmnium arriba en un dels moments més importants de la investigació per saber qui són els responsables de la brutalitat policial de l’1-O. S’està a punt de tancar la instrucció, pas previ a l’inici del judici oral, i tocarà defensar el procediment davant, entre d’altres, d’una Fiscalia totalment polititzada, que ja ha demostrat que el seu principal interès és el de blindar la tasca d’una policia represiva. La feina feta fins ara per l’acusació popular que exercia l’Ajuntament de Barcelona ha estat bàsica per poder arribar a imputar els comandaments policials. Per això, Òmnium considera indispensable mantenir viva l’acusació.