Galeria de fotos – Conferències Oriol Junqueres i Gentil Puig

Actualitat

15/12/06 (Redacció ÒC) Durant la sessió d`aquesta setmana d`Els dijous de l`Òmnium el director de la Casa de les Llengües, Antoni Mir, i Rosa Boixaderas, membre del Consell de Redacció d` Escola Catalana van explicar en què consisteix el Manual de bones pràctiques impulsat per la Casa de les Llengües i les aportacions que hi ha fet Òmnium Cultural. En primer lloc, Antoni Mir va explicar que la tasca d`aquest projecte és donar a conèixer el fet que el nostre món és un món de llengües i que val molt la pena viure-hi com a tal. A més, va afegir que volen fer una divulgació popular i massiva d`aquesta eina, enfocada a prestar serveis als ciutadans. Així, es va destacar la voluntat de projectar models d`èxit per facilitar la convivència de les llengües en un mateix territori i d`esdevenir un fòrum interactiu d`intercanvi d`experiències. Linguamon fa un any que treballa amb altres entitats i ja han recollit cent bones pràctiques de l`ensenyament de la llengua catalana. Entre elles, destaca el projecte d`Escoles en Xarxa, del qual va parlar Rosa Boixaderas que forma part de la Comissió de Bones Pràctiques en representació d`Escola Catalana i Escoles en Xarxa. En l`acte, es va donar a conèixer la nova seu de la Casa de les Llengües que tindrà 5.000 m2 a la zona de Can Ricart, al costat mateix del districte tecnològic 22@. Antoni Mir va posar l`accent en la creació del Museu de les Llengües que pretén donar una idea clara de la diversitat lingüística. També va  comentar la possibilitat de donar a conèixer les eines, recursos i projectes de la Casa de les Llengües a través de les noves tecnologies per fer-los accessibles a persones de tot el món. A més, la Casa de les Llengües ja compta amb convenis de col·laboració amb Toronto i Austràlia i està a punt de signar acords amb el País Basc, Galícia i Gal·les, amb l`expectativa d`establir vincles amb molts altres territoris.

Conferència. El poble català entre la rauxa i el seny a càrrec d’Oriol Junqueres (Manresa)
18.01.2007

Ha estat el seny o la rauxa característiques del poble català al llarg de la seva història? Aquests conceptes oposats han definit els catalans en diverses etapes històriques i han donat lloc a polèmiques. Per contextualitzar aquests debats, l’historiador Oriol Junqueres ens explicarà amb diversos exemples com ha estat històricament d’arrauxat o d’assenyat el poble català.

dijous, 18 de gener
a les 8 del vespre
a la Sala d’Actes del Centre Cultural del Casino

Conferència Oriol Junqueres

Conferència Oriol Junqueres

Conferència Oriol Junqueres

Conferència Oriol Junqueres

Conferència. La situació de la llengua a Catalunya Nord a càrrec de Gentil Puig i Martine Berthelot (Manresa)
25.01.2007

Gentil Puig, sociolingüista, president del Centre Cultural Català del Vallespir i editor de la revista Vallespir, i Martine Berthelot, professora del departament de Català de la Universitat de Perpinyà, ens parlaran de la situació de la llengua a la Catalunya Nord.

dijous, 25 de gener
a les vuit del vespre
A la seu social d’Òmnium Cultural del Bages

(c. del Bruc, 99. Manresa)

Conferència Gentil Puig

Conferència Gentil Puig

Conferència Gentil Puig

Conferència Gentil Puig

Més informació:

Regió 7 (28.01.2007) 
Diaridemanresa.com (12.01.2007) 
Vilaweb Manresa (12.01.2007)
Regió 7 (10.01.2007)
Regió 7 (10.01.2007)

http://www.vallespir-portal.org
http://www.cddp66.fr/benvinguts/
http://portalcat.univ-perp.fr/homecat.htm