“Hem de ser un sol poble davant la sentència”

Actualitat

Mauri de los Rios reitera que l’Estat hauria de demanar perdó per la violència policial de l’1-O

Davant l’intent de l’Estat espanyol de dividir la societat catalana entre “bons i mals catalans i bons i mals independentistes”, el vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos, demana centrar els esforços en defensar plegats els drets i les llibertats inherents a un sistema democràtic: “hem de ser un sol poble davant una sentència que serà dura i sortir al carrer per dir que ‘Ho tornarem a fer’ i que tornarem a exercir els drets que siguin condemnats”. Mauri de los Ríos ha fet aquestes declaracions aquest vespre al municipi del Bruc en motiu de l’encesa de les 131 agulles de Montserrat com a homenatge als presidents de la Generalitat.
En referència als fets de les darreres setmanes, Mauri de los Ríos ha reiterat que “qui ha de demanar perdó és un Estat encara no s’ha disculpat per la violència policial de l’1 d’octubre”. 

A poques hores que es commemori el segon aniversari del Referèndum, el vicepresident de l’entitat ha recordat que es tracta de l’exercici de desobediència civil més important d’Europa i ha insistit que la democràcia no pot tenir límits.