Inauguració de l’exposició de ceràmiques “Jordi Cuixart. Des de Lledoners”

Actualitat

El diumenge 20 de juny a les 12 h s’inaugurarà l’exposició de ceràmiques: «Jordi Cuixart. Des de Lledoners» als baixos de la Casa de la Festa a Falset. L’acte, organitzat per Òmnium Priorat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Falset, comptarà amb la presència de l’alcalde Carlos Brull i Rosa Maria Codines (membre de la junta nacional d’Òmnium). En acabar els parlaments, hi haurà vermut pels assistents i visita de l’exposició.L’exposició consta d’una mostra de diferents peces de ceràmica elaborades pel president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, des del Centre Penitenciari de Lledoners.

Cuixart, al taller de ceràmica de la presó de Lledoners, ha anat aprenent noves tècniques, evolucionant com artista i ha anat perfeccionant l’habilitat amb el torn i l’argila. La ceràmica va passar a ser una part important en el dia a dia de Jordi Cuixart, i en paraules seves: “el contacte amb l’argila és un retorn als orígens, a la mare natura i la bellesa de la creació. Em permet mantenir intacte el meu compromís polític i no perdre mai l’esperança amb els dies que vindran”.

El desembre de 2018 el reconegut artista i activista xinès Ai Weiwei va entrar a Lledoners en un acte de denúncia i solidaritat en contra de la presó dels presos polítics catalans, i atret pel fet que Jordi Cuixart cultivés una vessant artística a través de la ceràmica. Quan era al taller de ceràmica conversant amb ell li va demanar que es descalcés i que deixés la seva petjada com una empremta en el fang. Aquesta peça també forma part de l’exposició i es podrà veure al costat de les peces de Cuixart. La peça va formar part d’una campanya de Ai Weiwei on l’element clau era una bandera que contenia una petjada humana, feta per commemorar els 70 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Horaris de visita de l’exposició:

– Diumenge 20 de juny (inauguració): 12 – 13 h i de 18 a 20 h

– Dijous 24 de juny: 11 – 13 h i de 18 – 20 h

– Divendres 25 de juny: 18 – 20 h

– Dissabte: 26 de juny: 11 – 13 h i de 18 – 20 h

– Diumenge 27 de juny: 11 – 13 h i de 18 – 20 h