Inauguració de l’exposició “Revoltes populars: el Forat de la Vergonya”

Actualitat

Amb “Revoltes populars”, Òmnium Ciutat Vella vol posar de relleu les Lluites Compartides que han contribuït a construir el nostre país.

Dissabte 9 de juny, vàrem inaugurar, als Jardins del Pou de la Figuera, la segona exposició sobre les revoltes populars que s’han anat succeint al llarg de la història. La iniciativa vol donar a conèixer i posar de relleu les diverses revoltes que han tingut lloc en els barris del districte en les èpoques moderna i contemporània.
 
Si, just fa un any, inauguràvem a Pla de Palau les revoltes dels “Rebomboris del pa”, una revolta en ple segle XVIII, enguany hem volgut recuperar la lluita veïnal que es va iniciar l’any 1999 per recuperar i dignificar el “forat de la vergonya”. Aquestes “Revoltes populars” s’emmarquen en la campanya d’Òmnium Cultural “Lluites compartides”, que té com a objectiu fer un reconeixement a totes les lluites que han contribuït a construir el nostre país.
 
La inauguració va consistir en uns parlaments a càrrec de Toni Badia, president d’Òmnium Ciutat Vella, que va explicar el paper actual de l’entitat i les raons per fer una actuació així al barri; de Montse Ortiz, membre d’Òmnium Ciutat Vella, que va contextualitzar l’exposició dins de la campanya de Lluites compartides i de Salima El-Idrissi Solbes, en representació de CultRuta, que va fer una breu explicació de l’exposició. Després dels parlaments, l’acte es va acabar amb un vermut al voltant de la carpa de l’exposició.