Jordi Cuixart: “El retorn a Madrid no ha de condicionar la reacció a la sentència”

Actualitat

Barcelona, 2 d’agost de 2019 – El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, demana que la possibilitat de tornar a Madrid després de l’estiu no condicioni la reacció a la sentència, menys encara la possibilitat que els presos puguin haver de complir la pena fora de Catalunya. En cap cas, diu Cuixart, han de renunciar a les seves idees polítiques. “Potser haurem de tornar a Madrid després de l’estiu. Estic convençut que això no condicionaria en cap cas la reacció a la sentència, sinó que seria un altaveu més per visualitzar el greu retrocés democràtic que estem vivint. Perquè seguirem defensant els postulats polítics que ens han portat fins aquí. Sense rancor ni renúncies de cap mena”, diu en una carta adreçada als més de 172.000 socis de l’entitat.
En una setmana marcada pel debat sobre l’estat de les relacions en el sí de l’independentisme, el president d’Òmnium insisteix en què “la repressió busca dividir als qui lluiten” i demana “un esforç, tan individual com col·lectiu, per mantenir una actitud de respecte i empatia dels uns amb els altres”. “Només avançarem si ho fem junts i no ens deixem ningú pel camí. Seguim mostrant que som un país de grans consensos. L’Estat pretén que ens desmobilitzem i caiguem en la frustració”, argumenta.

Cuixart també subratlla la importància de decisions judicials com la de l’Audiència de Barcelona que ha descartat imputar els votants de l’1-O. El president d’Òmnium demana posar en valor el sentit d’aquests posicionaments. “Aquesta resolució és una victòria gens menor del moviment, perquè les magistrades han dit ben clar allò que el Tribunal Suprem es nega a acceptar”. La resolució argumenta que l’acció dels ciutadans durant la jornada del referèndum s’emmarca “en un moviment de desobediència civil no violenta que busca impactar en l’opinió pública”.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.