Jornada castellera pel dret a decidir. Ja has escollit plaça per diumenge?

Actualitat

Òmnium Cultural anima els socis i sòcies de l’entitat i també a la ciutadania a omplir aquest diumenge les places del país

El projecte “Catalans want to vote” culminarà aquest diumenge amb una actuació castellera simultània a més de 50 ciutats, incloses 8 capitals europees (Londres, Lisboa, París, Roma, Ginebra, Berlín, Brussel·les, Barcelona), Mont-réal, Santiago de Xile i 41 viles i ciutats del país. Amb aquesta acció, que combina un dels actius més potents de la cultura catalana, els castells, i la reclamació democràtica per decidir el futur polític del poble de Catalunya, Òmnium vol fer una nova demostració popular en favor de l’autodeterminació també en clau internacional.

En aquest sentit, Òmnium Cultural vol animar els socis i sòcies de l’entitat i també a la ciutadania a omplir aquest diumenge les places del país (la informació la podeu trobar aquí) per fer pinya amb les colles castelleres en aquest clam per l’exercici del dret a decidir i la consulta del 9N. De la mateixa manera, aquesta és una acció simultània amb la qual l’entitat pretén mobilitzar la comunitat catalana a l’exterior i per això els convidem a participar de l’aixecada de castells a les capitals europees.

“Catalans want to vote – Human towers for democracy” vol internacionalitzar l’anhel democràtic català. Reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, els castells incorporen alguns dels principals valors universals com: l’esforç, el treball comunitari i la solidaritat. Uns valors que són també els que Catalunya vol projectar com a país.

El projecte compta amb el ple suport de la Coordinadora de Colles Castelleres que ha tingut un paper clau en fer possible l’èxit de la iniciativa implicant-se des del primer dia en el treball de comunicació i suport amb les colles castelleres d’arreu del país. Així mateix, cal destacar el treball de les comunitats catalanes a l’exterior que a través dels respectius Casals Catalans i dels nuclis de l’ANC en cadascuna de les ciutats europees estan treballant per convertir el 8 de juny en un clam del fet català arreu d’Europa.

Podeu veure les fotos de la presentació:

Més informació al web Catalans want to vote i Facebook