Josefina Castellví introdueix Els dijous de l’Òmnium en l’aventura del coneixement

Actualitat

Teatre Nacional de CatalunyaTemporada 2005-2006Del 26 de gener al 5 de febrer de 2006Sala Gran Si fa tres anys, quan va presentar Clàssics i no, us vau quedar amb ganes d`escoltar la resta del repertori del cantant de Xàtiva o si, senzillament, no el vau poder veure, el TNC us ofereix en la tercera edició del cicle La cançó a escena un Raimon a la carta o, senzillament, al vostre gust.A Raimon: quatre recitals diferents, el cantant valencià ens ofereix un repertori de més de cent cançons amb l`acompanyament d`un sòlid grup musical. Els recitals, cada dia un de diferent, es repetiran durant dues setmanes, de dijous a diumenge.Primer recital: Raimon: lletra i músicaSegon recital: Salvador Espriu – RaimonTercer recital: Ausiàs March i altres poetes dels segles XIV, XV i XVIQuart recital: Raimon antològicEl TNC us ofereix el 15% de descompte (per a 2 persones).Més informació: Plaça de les Arts, 108013 Barcelonawww.tnc.esTel. 93 306 57 00

19/12/05 (Redacció ÒC)
El passat 15 de desembre, Els dijous de l’Òmnium van dedicar la sessió a l’aventura del coneixement amb l’oceanògrafa Josefina Castellví. L’acte, organitzat per Escola Catalana i dirigit per Laia Martín va servir perquè Castellví expliqués les més interessants experiències personals en el món de l’estudi oceanogràfic i, sobretot, les seves estades a l’Antàrtida, on ha realitzat diverses expedicions i de la qual n’és una gran experta.

Per a Castellví els oceans són ‘la part més important del nostre planeta’ i va justificar que el nostre planeta ‘no hauria de dir-se terra’ sinó que més aviat ‘aigua’ per la importància percentual d’aquest element en la composició del planeta.

Castellví va justificar que de canvis climàtics n’hi ha hagut ‘milers’ abans. Tot i que no en va negar l’actual influència humana, va afirmar que ‘són processos completament naturals coneguts gràcies als estudis del gel antàrtic’. En aquest sentit va justificar la inversió en els estudis del continent glaçat ja que són, segons les seves paraules, estudis ‘importantíssims per conèixer la història del nostre planeta’.