La Flama 2017 s’escampa per Sants-Montjuïc

Actualitat

La Flama del Canigó també va arribar al tots els barris del nostre districte gràcies a moltes entitats i associacions organitzadores.

Al Poble-sec, a la Marina, que era festa Major, a la Font de la Guatlla, a Hostafrancs, a la Bordeta i a Sants. Tothom va poder gaudir de l’arribada de la Flama que prové del cim de la muntanya del Canigó.

Una vegada més, Òmnium Cultural s’ha encarregat de l’organització per fer arribar la Flama i són desenes i desenes d’equips de foc, de corredors, de voluntariat en general que la porten fins als barris i poblacions per encendre les fogueres de la nit de Sant Joan, des de Salses fins a Guardamar. I a Barcelona va arribar a la Plaça de Sant Jaume, on es va fer una recepció commemorativa per celebrar els cinquanta anys de la primera arribada, de la mà de l’Ernest Costa i en Francesc Esteban. Ells la van dur fins a la porta de l’ajuntament aquell 23 de juny de 1967, on els va rebre el mateix alcalde franquista Josep Maria Porcioles.

Enguany, es va fer una recepció molt lluïda: va ser el propi Ernest Costa qui va encendre el peveter que va permetre l’encesa de fanalets de tots els equips. Des de la plaça Sant Jaume van sortir la gent de Diables de Port cap a la Marina, on ja els esperaven amb les fustes per una gran foguera de Festa Major als jardins de Can Farrero, amb sopar, correfoc i ball de revetlla. L’equip del Club Running del Poble-sec van marxar fins a la plaça del Sortidor, on van encendre un petit foc que donava el tret de sortida a la ballada de sardanes, lectura del manifest, coca i cava per a tothom.

Un altre equip, la gent del Cros de Sants, va portar la Flama fins a la plaça d’Espanya amb Creu Coberta, on un equip de corredors iniciaria un recorregut pels barris d’Hostafrancs, la Bordeta i Sants fins a deixar la flama al Centre Cívic Magòria, a la foguera al costat del Drac de l’Espanya Industrial i encendria el peveter del sopar de revetlla al Casinet d’Hostafrancs; allà s’hi va llegir el manifest de la Flama. I finalment l’equip de la Font de la Guatlla, que xino-xano la van portar fins davant del Centre Cívic, on l’associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla havia organitzat un sopar i ball per a tot el veïnat.

Una revetlla completa que va transcórrer sense incidents, amb alegria, bon ambient, música i ball, coca, cava, petards i el foc que il·lumina de punta a punta els Països Catalans.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.