La Flama del Canigó 2018 va tornar a cremar a Sants-Montjuïc

Actualitat

Un any més la Flama del Canigó arribava puntualment als nostres barris de la mà de diferents associacions. Un agraïment a totes les persones voluntàries que hi han participat i han fet possible que la Flama corregués pels nostres carrers i encengués els focs de Sant Joan.

La Flama va sortir de la plaça Sant Jaume, on els equips de foc ja esperaven i es va distribuir al llarg de la tarda per tots els barris, portada per persones de diferents entitats i clubs esportius, que es van encarregar d’encendre les fogueres de les revetlles, així Cros de Sants-Camins Esportius de Sants van córrer des de pl. Espanya fent un recorregut per Hostafrancs, La Bordeta i Sants fins arribar el passeig al costat de l’Estació de Sants, on van ser rebuts pels tabals de Diables de Sants. Tot seguit van anar fins al Casinet on van encendre el peveter que es mantindria encès tot el vespre. Allà Oleguer Forcades de Sants3 Ràdio va llegir el manifest que enguany ha escrit Jordi Cuixart des de la presó de Soto del Real. En el manifest, Cuixart subratllava que la Flama del Canigó “agermana els Països Catalans és un símbol d’esperança en el futur, que ens demostra la capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils i d’anar sempre endavant”.

Els altres equips de foc van sortir de pl. Sant Joan i la Flama també va encendre les fogueres dels Jardins de Cal Sèbio a la Marina amb l’actuació dels diables de Port on van fer una carretillada i en plena festa major van acabar fent un sopar de germanor amb ball i música per a tothom. Voluntaris de l’Associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla la van portar corrents fins al Centre Cívic de Font de la Guatlla on ja els esperaven per començar la revetlla: música i ball per a tothom. I finalment el Running i el Club Ciclista Montjuïc van ser els encarregats de portar el foc fins a la plaça del Sortidor, passant per diversos carrers de Poble-sec. Un cop a la plaça, es va encendre el peveter que mantindria encès el foc de Sant Joan, es va llegir el manifest i tot seguit es van ballar sardanes.

Fotos: EL3.CAT, Castellers de Sants, Coordinadora d’Entitats del Poble-sec, Francesc Arraiza (Associació de Veïns i Veïnes de Font de la Guatlla Magòria i La Marina Viva, extretes del web d’El3.cat.