La Flama del Canigó arribarà a catorze pobles de l’Alt Penedès

Actualitat

Òmnium Alt Penedès col·labora amb més de 30 ajuntaments i entitats per fer arribar la Flama del Canigó arreu de la comarca.

El 22 de juny la Flama del Canigó es renova al cim d’aquesta muntanya del Pirineu català i centenars de voluntaris i equips de foc la distribueixen arreu dels Països Catalans seguint diverses rutes per tal d’encendre les fogueres de la nit de Sant Joan. Així comença, any rere any, la celebració d’una festa ancestral vinculada al solstici d’estiu que és també un símbol de germanor entre els territoris de parla catalana.
A l’Alt Penedès, com és habitual, la Flama arribarà al municipi de Torrelles de Foix a les 14h del migdia del dia 23, moment en què començaran els actes comarcals amb la recepció i la pujada de la Flama al Santuari de Santa Maria de Foix. Des d’allà la Flama passarà per Sant Martí Sarroca i arribarà a la muntanya de Sant Pau des d’on es distribuirà a peu o en bicicleta a la resta de pobles de la comarca on al vespre arribarà puntual per encendre les fogueres de les revetlles de Sant Joan a cada municipi.

Toni Vidal, president d’Òmnium Alt Penedès: «la Flama del Canigó identifica la unitat dels Països Catalans»


Des d’Òmnium d’Alt Penedès han volgut reivindicar la importància del dia 24 de juny com a Diada Nacional dels Països Catalans i han volgut posar en valor que els milers de voluntaris, els centenars d’entitats i les desenes d’ajuntaments que participen en l’organització de la Flama del Canigó arreu del territori «demostren que els Països Catalans són una realitat ben viva que supera les fronteres administratives».