Presentació del nou llibre de la Imma Monsó

Actualitat

El 28 de maig, la seu territorial d’Òmnium Sants-Montjuïc vam tenir l’enorme plaer de presentar la novel·la guanyadora del premi Òmnium Cultural «La Mestra i la bèstia» d’Imma Monsó, a la llibreria La Conxita. L’autora va ser rebuda per la nostra presidenta, la Muntsa Farré, i per la sala plena de socis i sòcies de la nostra entitat.
Òbviament vàrem començar a fer preguntes sobre el personatge principal, la Severina, una noia solitària, gairebé una adolescent, que pren consciència del seu entorn social a partit d’un adult, la bèstia, i que s’empodera mentre va descobrint el món i desvelant els grans enigmes sobre els pares en el món
dissortat de la Guerra d’Espanya i la posterior dictadura, malgrat les llacunes informatives que la inunden.
També li preguntàrem sobre la necessitat del darrer capítol del llibre a manera d’epíleg. Monsó ens va manifestar que havia suscitat opinions força variades entre el seus lectors i fins i tot al propi jurat del premi.
En tot cas, i sense entrar en més detalls, el més important és llegir-la perquè la novel·la és preciosa; l’argument, encisador; la llengua, rica en matisos i la prosa, captivadora. Una gran novel·la. I l’Imma Monsó és una excel·lent escriptora, de ben a prop modesta, intel·ligent i didàctica. Va ser un goig tenir-la, un encert llegir-la i un gaudi parlar amb ella.
Només un desig egoista: que no pari d’escriure!