L’Agència Tributària fa efectiva la multa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades malgrat els recursos de l’entitat

Actualitat

L’Estat embarga 110.000 euros a Òmnium Cultural

Barcelona, 3 de maig de 2018- El govern espanyol continua amb l’intent de debilitar Òmnium Cultural. Ara, l’Agència Tributària ha embargat els comptes de l’entitat per fer efectiu el pagament dels 110.000 euros de sanció de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEDP). La quantitat correspon als 90.000 euros de sanció més els interessos i recàrrecs derivats de la negativa de l’entitat a pagar una multa que es va publicitar al mes de març del 2017 i que Òmnium considera injustificada. L’Agència Tributària doncs fa efectiva la multa de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades malgrat haver-la recorregut al contenciós administratiu de l’Audiència Nacional. Òmnium Cultural  recorrerà la sanció davant els tribunals europeus.

Òmnium Cultural denuncia que estem davant un exemple més de persecució política, de repressió de la dissidència. És una multa aplicada amb criteris ideològics. També que, en paral·lel, malgrat que l’entitat disposava de saldo als comptes corrents, l’Agència Tributària ha enviat notificacions d’embargament als creditors en un intent més de desacreditar Òmnium Cultural.

L’embargament dels comptes de l’entitat arriba després que s’hagin esgotat els recursos judicials, després que la Guàrdia Civil hagi escorcollat dues vegades la seu d’Òmnium Cultural i quan fa més de sis mesos que el president, Jordi Cuixart, és en presó preventiva.

La sanció és un cas sense precedents a l’Estat espanyol. La multa s’imposa per tenir una base de dades inoperativa als Estats Units durant el període de temps en el qual es definia el nou protocol internacional entre els Estats Units i la Unió Europea sobre dades allotjades en aquest país; una situació compartida amb altres empreses i organitzacions en aquell període. A més, no s’ha pogut verificar quin és l’origen de la denúncia que obre el procediment sancionador.

Òmnium Cultural reitera que mai s’ha posat en risc dades personals de cap individu i que la possible il·legalitat no existeix ja què, en tot cas, en el període en el qual se situa la presumpte infracció, hi havia un buit legal. A més, l’entitat sempre ha actuat de bona fe i amb transparència amb l’AEDP.  

Ajuda’ns a fer front a aquesta multa sense precedents a l’Estat amb un donatiu aquí