Les defenses dels presos presenten queixa formal i demanen a Marchena que no veti l’exhibició de material audiovisual

Actualitat

Els advocats s’emparen en el dret fonamental a la defensa reconegut per la Constitució Espanyola i el Conveni Europeu dels Drets Humans

Madrid, 15 de març de 2019.- Els equips de defensa s’han coordinat a l’hora de presentar davant el Suprem un escrit per denunciar els pals a les rodes que el magistrat Manuel Marchena posa als advocats a l’hora de reproduir material audiovisual a la sala del Suprem on té lloc el Judici a la Democràcia. En aquest sentit, les defenses avancen que la setmana que ve, durant la compareixença d’alguns agents de la Guàrdia Civil, serà indispensable mostrar documents audiovisuals quan els fets narrats pels testimonis policials es contradiguin amb les imatges. L’objectiu de l’exhibició de vídeos és sempre, recorden les defenses, esclarir els fets i descobrir la veritat. Els advocats s’amparen en el dret fonamental a la defensa reconegut per la Constitució Espanyola -que fixa que tots els ciutadans tenen dret a utilitzar els mitjans de prova que consideri pertinents per a la seva defensa-, així com en els drets dels acusats fixats al Conveni Europeu dels Drets Humans.

Els advocats defensors asseguren que no es pot establir a l’avançada cap norma per impedir exhibir a la sala del Suprem material audiovisual, tot i que el judici encara es trobi en fase testifical. A més, invoquen la doctrina assentada per la mateixa Sala segona del Suprem l’any 2007, en una sentència signada pel propi Marchena. El document assegura que, quan hi ha una contradicció evident entre el relat d’un testimoni i una prova documental, les parts tenen dret a intervenir activament per posar de manifest i intentar contrarestar aquestes contradiccions.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.