Marcel Mauri: “l’Estat persegueix tot allò que fa olor de drets i llibertats; fem una nova crida a la solidaritat”

Actualitat

Barcelona 8 de maig 2019.- El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Rios, ha fet una crida a seguir omplint la Caixa de Solidaritat davant el nou embat repressiu de l’Estat espanyol que ha imposant una fiança de 5,8 milions d’euros al encausats pel Jutjat 13 per col·laborar en l’organització del referèndum de l’1-O. “L’Estat persegueix tot allò que fa olor de drets i llibertats”, ha dit Mauri, “volen fer por a la ciutadania i perseguir la dissidència”. Per això, “fem una nova crida a la solidaritat” per seguir omplint la caixa i ajudar els represaliats a fer front a les multes i fiances que s’imposen: “ara persegueixen el patrimoni de persones amb una fiança desorbitada de 5,8 milions euros”. El vicepresident de l’entitat els hi mostrat tot el suport i ha afegit: “és un estat que només sap de venjança”. “Davant un estat que sempre actua amb repressió, la solidaritat ciutadana que defensa els drets i la llibertats sempre apareix”, ha sentenciat Marcel Mauri.

En una roda de premsa de l’Associació de Foment de la Caixa de Solidaritat, el seu vicepresident Ernest Benach ha explicat que aquest mateix dimecres la presidenta de la Caixa de Solidaritat, Núria de Gispert, ha dipositat al Jutjat 13 l’import recaptat fins ara, que suma aproximadament 3,7 milions d’euros. “Agraïm l’esforç solidari, però ens veiem obligats a fer una nova crida per omplir la resta de la fiança”, ha dit Benach, i ha recordat que cal seguir fent un esforç d’aportacions addicionals per seguir omplint la caixa: “cada setmana ens arriben casos de gent necessitada d’ajuda per causes obertes a la justícia per l’1 d’octubre,  moltes són persones anònimes”. A la roda de premsa també hi ha participat la presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana, Elisenda Paluzie, el secretari de la Caixa de Solidaritat, Eladi Crehuet, i ha comptat amb la presència d’alguns dels 30 encausats del Jutjat 13 de Barcelona.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.