Llum a les desigualtats

Actualitat

Del 14 al 16 de febrer, podeu visitar la instal·lació artística Llum a les desigualtats que Òmnium Cultural presenta al Festival Llum BCN! Quan es fa de nit, la llum transforma el barri del Poblenou de Barcelona en un laboratori de recerca al servei d’artistes d’arreu del món. Creadors que utilitzen la llum, el moviment, la realitat virtual o la intel·ligència artificial, per explorar noves formes i significats per a l’espai públic i eixamplar els límits de les nostres percepcions.

A Òmnium Cultural creiem fermament que l’art i la cultura són una eina de transformació social i de creixement personal. Són elements imprescindibles per interpel·lar-nos, qüestionar-nos, imaginar com millorar i ajudar-nos a transformar la societat en què vivim, esdevenint una eina per denunciar situacions injustes i desigualtats socials.

Per això aquest any, Òmnium Cultural i l’artista Anna Carreras, presentem una instal·lació que funciona com a visualització i narrativa de la vulneració de drets i les desigualtats mundials que es revelen quan posem sobre el mapa conceptes com la mortalitat per moviments migratoris, la violència de gènere, la percepció d’independència judicial, la desforestació o el consum cultural.

A través d’un mapa lumínic animat es transforma allò abstracte i incomptable en una peça que es pot veure i sentir. Una proposta que mostra i visualitza directament la desigualtat, enllaçant dades i humanisme.  Ens apropem així a un nou enfocament al món de les dades, on estem disposats a qüestionar-ne la impersonalitat dels percentatges i totals, la deshumanització d’un apropament merament tècnic. Proposem dissenyar maneres de connectar números amb el que realment són: coneixement, comportaments… gent! Perquè no podem oblidar que hi ha històries d’éssers humans darrere de tots aquests números i de cada llum!

Atreveix-te a desafiar els teus sentits en una experiència sensorial d’alta intensitat i uneix-te a un experiment col·lectiu que cerca nous models de participació i convivència.

Els noms més importants de l’escena internacional com Luke Jerram, l’estudi United Visual Artists, Kurt Hentschläger o Antoni Arola, per esmentar alguns dels vint-i-tres artistes que participen en Llum BCN 2020, s’uneixen a les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona, en un gran esdeveniment que desafia les convencions i reivindica que la llum, la tecnologia digital o la imatge en moviment poden formar part del paisatge urbà de la ciutat sense estar al servei de la seva comercialització.

Vine a conèixer el Festival Llum Barcelona i apropa’t a la nostra instal·lació situada a la façana del CFA MONTSERRAT ROIG (Rambla del Poblenou, 130)

Horaris i informació general

Divendres 14 i dissabte 15 de febrer, de les 19 a les 24 h

Diumenge 16 de febrer, de les 19 a les 23 h

L’accés a tots els espais és gratuït.

 

Web festival: https://www.barcelona.cat/llumbcn/ca/installacions.php