Marcel Mauri: “La decisió de la JEC demostra l’ús arbitrari de les institucions per impedir el normal funcionament de la democràcia”

Actualitat

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Rios, ha carregat contra la decisió de la Junta Electoral Central d’impedir Carles Puigdemont, Toni Comín i Clara Ponsatí presentar-se a les eleccions europees del proper 26 de maig: “tot el suport a tots tres: cal que els electors puguin votar allò que vulguin sense cap restricció”. Mauri ha assegurat que la decisió de la JEC és una mostra més del “d’aquesta arbitrarietat i mal ús que l’Estat fa de les institucions per intentar impedir que la democràcia funcioni amb normalitat”. El vicepresident de l’entitat ha fet aquestes declaracions just abans de començar la concentració a Barcelona sota el títol “Pels drets civils i polítics: prou manipulació electoral” que ha aplegat centenars de persones davant la delegació del govern. “Tornem a sortir al carrer, i ho farem tants cops com calgui, per protestar davant aquest Estat que està forçant tant les coses que ni tan sols entre ells es posen d’acord”, ha sentenciat.

Durant la concentració representants de totes les entitats i partits convocants han llegit un manifest on es deixa clar que “quan no deixen participar una opció política a les eleccions es vulneren els drets de tots els electors”. “És un atac molt greu als principis que sustenten l’Estat de dret i el Conveni europeu de drets humans que no passarà cap filtre de justícia europea i, un cop més, l’Estat espanyol tornarà a fer el ridícul a ulls d’Europa”, afegeix el text, que exigeix a l’Estat espanyol que rectifiqui i accepti els candidats que ha censurat.

 

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.