Mauri de los Ríos: “Hem d’aconseguir que cap víctima de la repressió se senti sola”

Actualitat

Arrenca a Santa Coloma la campanya territorial “Demà Pots Ser Tu”

Santa Coloma de Gramenet, 1 de juny de 2018 – El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri de los Ríos, ha apuntat que un dels reptes de la campanya per la defensa de drets civils “Demà pots ser tu” és aconseguir que la repressió no tingui efecte: “Hem d’aconseguir que cap víctima de la repressió se senti sola”.
Mauri de los Ríos ha fet aquestes declaracions en el marc d’un debat a Santa Coloma de Gramenet sota el títol “Estan els drets fonamentals en perill?”. El debat ha comptat amb la participació d’Anaïs Franquesa d’IRIDIA, Luca Gervasioni de Novact, l’activista David Fernàndez, Albano Dante Fachin de Som Alternativa i la periodista Mercè Alcocer. El debat és el primer d’una llarga llista de trobades que es faran arreu del territori en les properes setmanes.
L’advocada Anaïs Franquesa ha recordat que l’estat “té l’obligació de promoure en positiu l’exercici del dret a expressió, reunió i manifestació” mentre el que hem vist en els darrers temps són moviments en el sentit invers.
David Fernández ha remarcat que “cap silenci ens salvarà” i ha advertit que “ens volen sols però que ens trobaran junts”. Per la seva banda, la periodista Mercè Alcocer ha reivindicat el compromís dels periodistes amb la llibertat i  Albano Dante Fachín ha remarcat que la campanya “Demà pots ser tu” és tan òbvia com necessària. Luca Gervasoni, fundador i codirector de Novact, ha denunciat que “la llei mordassa va néixer per criminalitzar la mobilització ciutadana i els moviments de protesta no violents”.

Cuixart: “El retorn a la foscor del franquisme és evident però som dempeus”
El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, empresonat a la presó de Soto del Real des del 16 d’octubre sense judici, ha agraït “la complicitat i l’estima” als ponents i a la moderadora, Sara Muñoz, per haver participat de l’acte i no dubtar a denunciar la manca de drets i llibertats. “El retorn a la foscor del franquisme és evident i avui som aquí, dempeus, denunciant que tots podem ser víctimes de la repressió”, diu Cuixart en una carta. El president d’Òmnium ha recordat també un dels últims represaliats per l’Estat espanyol: “com diu el poeta Evaristo de la Polla Records, tenim amb nosaltres una poció màgica: el cervell”

La campanya ‘Demà Pots Ser Tu’ és una iniciativa en defensa dels drets fonamentals i civils conjunta de cinc entitats plurals i diverses: Òmnium Cultural, l’Institut de Drets Humans, l’Associació Irísia – Centre per la Defensa dels Drets Humans, NOVACT – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta i la Fundació per la Pau. L’objectiu de ‘Demà pots ser tu’ és denunciar que el govern espanyol viola sistemàticament els drets i les llibertats bàsiques en democràcia. Davant d’aquesta situació “Demà pots ser tu / Mañana puedes ser tú” és un canal de denúncia i reivindicació permanent fins que no s’aturi la repressió del govern espanyol. La persecució de la dissidència va més enllà de la situació política a Catalunya: des de l’aprovació de la llei mordassa, més de 20.000 persones han estat sancionades o investigades a l’Estat per exercir el dret a la lliure expressió.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.