Mauri: “Òmnium es posa en ruta per aixecar el país pels drets i les llibertats, i en contra d’aquells qui les volen suprimir”

Actualitat

L’entitat portarà la denúncia als poders de l’Estat, l’autodeterminació i l’amnistia arreu del país aquest estiu

Barcelona, 28 de juliol del 2020.- El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha afirmat que aquest estiu l’entitat recorrerà un cop més el país per portar a tots els racons la denúncia als poders de l’Estat, la monarquia corrupta, l’autodeterminació i l’amnistia, posant la cultura al centre de tot: “Òmnium es torna a posar en ruta per aixecar el país pels drets i les llibertats, per la cultura, l’autodeterminació i l’amnistia, i en contra d’aquells qui les volen suprimir”. En el marc de la presentació de la campanya d’estiu “Òmnium en ruta” que han protagonitzat aquest dimarts Marcel Mauri i Marina Llansana, els vicepresidents d’Òmnium han recordat que “tornem a ser en un estiu de doble excepcionalitat: per la pandèmia sanitària i perquè el president Jordi Cuixart seguirà dormint a la presó”. Inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, l’entitat ha engegat la campanya a través de la qual interpel·la la societat civil per tornar a aixecar el país: “davant un estat repressor que empara la corrupció, hi ha una societat civil empoderada i forta que sempre respon amb solidaritat a les situacions adverses que vivim”. La caravana d’Òmnium recorrerà una quarantena de municipis des d’ara i fins a principi de setembre per “reclamar l’amnistia i l’autodeterminació, posant la cultura i la cohesió social al centre de tot, i per denunciar la repressió i la vulneració de drets fonamentals que duen a terme els poders de l’Estat, començant per la monarquia”.

Sempre respectant les mesures sanitàries i els protocols de seguretat, i pendents de l’evolució de la pandèmia, la caravana d’Òmnium visitarà una quarantena de poblacions de dimecres a diumenge i s’hi podrà veure un tast de les diferents activitats i projectes que Òmnium té en marxa de manera regular. “Es tracta d’un espai polivalent a l’aire lliure que ens permet reunir la gent sense cap risc”, ha explicat la vicepresidenta Marina Llansana. L’equipament mòbil compta amb tres mòduls, un escenari, una cantina i una graderia per al públic on es garantiran en tot moment les distàncies. A partir de les 18 h, es podrà gaudir d’un espectacle de microteatre infantil, xerrades i tertúlies “en el marc de la gran campanya “Fem-la caure”, de denúncia als poders de l’Estat per fer aflorar les clavegueres; no pararem fins que tothom obri els ulls davant la corrupció generalitzada”. Sobre drets civils, a cada parada de la caravana també s’hi podrà veure l’exposició El Mapa de la repressió, perquè “no hem d’oblidar que seguim tenint presos polítics i exiliats i, per tant, hem de seguir reivindicat l’amnistia per a tots els represalitats”, ha afegit Llansana. També el Projecte Lliures tindrà cabuda en aquesta campanya d’estiu, “perquè volem construir un país lliure on ningú no quedi enrere per la situació que vivim ni per culpa de les mancances democràtiques”. Un altre dels eixos vertebradors d’Òmnium en ruta serà la cultura, amb presentacions i xerrades amb el Premi Sant Jordi, David Nel·lo. Tancarà la jornada el cinema a la fresca: cada nit s’hi projectarà un dels curts finalistes del Festival Confitats en Curt del VOC.