Jordi Cuixart: “Si aquesta és la vostra proposta de diàleg, la nostra resposta és seguir lluitant per l’exercici de l’autodeterminació”

Actualitat

Sant Joan de Vilatorrada, 28 de juliol de 2020 – El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, ha deixat clar que la revocació del tercer grau no farà defallir Òmnium ni la societat civil i ha advertit el govern espanyol: “si aquesta és la vostra proposta de diàleg, la nostra resposta és ben clara, seguir lluitant per l’exercici del dret a l’autodeterminació de Catalunya”. Cuixart ha fet aquestes declaracions davant del Centre Penitenciari de Lledoners, abans de tornar a la presó després que el Jutjat de Vigilància Penitenciària, a instàncies de la Fiscalia, hagi decidit suspendre immediatament el tercer grau de Cuixart i altres presos polítics. “De la seva falta de capacitat de diàleg, hem de treure la nostra fortalesa, que no pot ser cap altra que fer aquest camí junts i juntes sense deixar-nos ningú pel camí”, ha afegit.

Cuixart ha assegurat que “amb tercer grau o sense, amb 100.2 o sense, no és que no vulguem, és que no podem deixar de seguir lluitant per la llibertat dels Països Catalans i aquesta és la raó per la que avui ens tornen a tancar”. El president d’Òmnium ha recordat que “malgrat els 1000 dies de presó, no hem renunciat a res, tot al contrari, avui les nostres conviccions són molt més fortes que mai”.

Al mateix temps, el president d’Òmnium ha dit que “no volem una solució individual per cadascun de nosaltres”. Per Cuixart, “la solució al conflicte polític passa per la fi de la repressió, no només pel nostre tercer grau, no només pel nostre 100.2, passa per l’Amnistia de tots els presos i les preses polítiques d’arreu de Catalunya”, ha sentenciat.