Ofrena floral a la tomba d’Ignasi Iglésias,​ poeta del poble

Actualitat

El diumenge 8 d’octubre, Òmnium Sant Andreu va participar en l’ofrena a la tomba d’Ignasi Iglésias.

Com ja és tradicional, el diumenge 8 d’octubre es va recordar i retre homenatge a la figura de l’escriptor, dramaturg i poeta Ignasi Iglésias en un emotiu acte al cementiri de Sant Andreu. 

Unes dues-centes persones integrades per una quarantena d’entitats, entre les quals Òmnium​ ​ Sant​ ​ Andreu,​ ​es​ van​​ aplegar​ davant​​ la​​ seva​​ tomba​ ​per ​fer​​ l’ofrena.

Aquest any es va comptar amb la participació del també poeta i traductor Feliu Formosa, andreuenc d’adopció i Premi d’Honor de les Lletres Catalanes 2006, que en va reivindicar l’obra​ tot​​ demanant​​ la​ seva​ revisió​​ i​ posada​ en​​ valor. 

Hi van haver parlaments a càrrec de Carmen Andrés, Regidora del Districte de Sant Andreu, i​ ​de​​ Montserrat​ Benedí,​ Presidenta​​ del​​ Consell​ Municipal.

L’acte va concloure amb el Cant dels Segadors entonat per la coral per l’Orfeó Eco de Catalunya​ i​ seguit​​ per​​ tots​​ els​​ assistents. 

L’homenatge, però, va continuar a la casa natal d’Ignasi Iglésias, on avui està la seu del Centre d’Estudis que porta el seu nom, amb un matí de portes obertes i l’ofrena d’una  corona de llorer.

Fotografies d’en Jordi Esplugas.