Òmnium Alt Camp convoca el concurs de fogueres

Actualitat

Òmnium Alt Camp convoca un concurs de fogueres renovat per la Festa Major de Sant Joan de Valls

Òmnium Cultural Alt Camp ha presentat el tradicional Concurs de Fogueres de la Festa Major de Sant Joan que enguany incorpora com a novetats una major dotació en premis així com l’ampliació de les categories del concurs. Les novetats començaran de fet pel mateix ritual de la Flama del Canigó que encendrà les fogueres del Sant Joan vallenc la nit de la revetlla, ja que enguany s’ha programat que els atletes voluntaris que porten el foc el facin arribar fins a la plaça del Carme.

Serà el 23 de juny en aquesta plaça del Barri Antic que els corredors lliuraran el foc de la Flama del Canigó a la diablessa i a Llucifer per iniciar la cercavila encapçalada pels Diables de Valls fins a la plaça del Blat on, com és tradició, llegiran la proclama de la diada i encendran la graella que presidirà les actuacions de la Nit de Completes. A la mateixa plaça del Blat es repartirà el foc a les entitats i als barris perquè traslladin el foc nacional a tota la ciutat tot encenent les fogueres per celebrar el solstici d’estiu i la Nit de Sant Joan.

També a la plaça del Blat es farà lectura del veredicte del Concurs de Fogueres que organitza Òmnium Cultural i que enguany es presenta amb importants novetats. Així, a més de la novetat de l’arribada de la Flama a la plaça del Carme, el concurs s’ha ampliat per fomentar la participació de més entitats i associacions, fomentant alhora que el públic visiti les fogueres plantades a diferents barris i espais de la ciutat. Precisament, per incentivar la participació, el cartell de la festa major de Sant Joan, dissenyat per Carles Cubos, parteix del foc del Canigó i l’encesa de fogueres com elements centrals, uns elements que cobraran una importància especial aquest Sant Joan vallenc.

El concurs està obert a la participació de totes les entitats de la ciutat que hauran de plantar les seves fogueres el mateix 23 de juny abans de les 16h per tal que el jurat les avaluï. Aquest cop, el jurat format per cinc persones del món de l’art, de la cultura popular, de la Federació d’Associacions de Veïns i d’Òmnium, escolliran les millors fogueres artístiques (categoria Flama) com altres anys, però també les fogueres no artístiques (categoria Foc), novetat de les bases d’enguany. Així, per a la categoria Foc es valorarà l’envergadura i el volum i també la bona distribució dels materials que cremaran a la foguera. Pel que fa a la categoria Flama, es tindrà en compte la composició artística i l’originalitat de les fogueres.

Totes les entitats poden presentar ja les seves candidatures al Concurs de Fogueres, presentant sol·licitud a l’Ajuntament de Valls fins al proper 9 de juny. Enguany, a més d’ampliar les categories, s’ha augmentat també la dotació del concurs que repartirà 700 euros en premis.

La tradició de la Flama

La Flama del Canigó és la festa d’encesa dels Focs de Sant Joan, celebració popular arrelada a tots els Països Catalans i que té el foc com element preeminent i símbol de germanor de tots els territoris de llengua catalana. La tradició de les fogueres de Sant Joan és una celebració ancestral, transmesa de generació en generació al llarg dels segles, per festejar el solstici d’estiu, que a Valls coincideix sempre amb la Festa Major de la ciutat. Òmnium Cultural s’encarrega de la coordinació arreu dels Països Catalans dels diferents equips de foc amb les diferents rutes que des del Canigó porten la Flama per il·luminar la Nit de Sant Joan (Més informació Òmnium Cultural).
 

> La Flama del Canigó, que enguany arribarà a Valls a la plaça del Carme, encendrà els focs per celebrar el solstici d’estiu i la nit de la revetlla

> S’amplia la dotació dels premis i s’afegeix al concurs una segona categoria

Descarregar bases del Concurs

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.