Òmnium Alt Camp impulsa dos debats oberts per aportar propostes per al futur del català

Actualitat

Les propostes recollides als debats s’inclouran a les propostes pel Pacte Nacional per la Llengua

El debat del 21 de juny tractarà sobre el català al món empresarial i està coorganitzat amb la Cambra de Comerç de Valls

Òmnium Alt Camp fa una crida a entitats, empreses, professionals i ciutadania en general a participar als dos debats sobre llengua que celebrarà aquest mes de juny. L’objectiu d’aquestes trobades és conèixer, compartir i proposar noves iniciatives perquè el català sigui fort en tots els seus àmbits. Les propostes que sorgeixin dels debats s’incorporaran a les propostes que Òmnium Cultural presentarà al Pacte Nacional per la Llengua.

El primer debat porta per nom “El català com a llengua de comunicació social” i tindrà lloc a la seu d’Òmnium Alt Camp (passeig dels Caputxins 17, Valls), el dijous, 16 de juny, a les 19 h. En aquesta trobada, oberta a tothom, es tractarà de manera global l’estat de la llengua catalana. Aquelles persones que vulguin participar-hi, sigui a títol individual o en representació d’alguna entitat o col·lectiu, poden inscriure’s a través del formulari d’aquest enllaç.

Pel que fa al segon debat, s’ha organitzat conjuntament amb la Cambra de Comerç de Valls i porta per nom “El català com a llengua d’empresa i treball”. L’objectiu és conversar amb les empreses, negocis i professionals de la comarca per compartir iniciatives per millorar l’ús del català en l’àmbit empresarial. Aquesta sessió tindrà lloc el dimarts, 21 de juny, a les 19 h, a la Sala Alt Camp de la Cambra de Comerç de Valls (C/ Jacint Verdaguer, 1, Valls), i comptarà amb la presència del president de la Cambra de Comerç de Valls, el Sr. Josep M. Rovira. Les inscripcions per participar-hi es poden fer a través del formulari que trobareu en aquest enllaç.

Òmnium Cultural creu que davant la situació actual del català, ha arribat el moment de donar un nou impuls a la llengua catalana, i per fer-ho cal la implicació de tothom. Per això, l’entitat és arreu del territori per conèixer, compartir i proposar noves iniciatives perquè el català sigui fort en tots els seus àmbits.

Des de principis d’any, un grup d’experts han estat treballant per fer una diagnosi de la situació del català, han elaborat propostes concretes dirigides a les institucions i també d’altres perquè la societat civil s’empoderi i tingui un paper actiu. Aquests informes es poden consultar a la pàgina de ‘Propostes per al futur del català’ d’Òmnium.

Els informes ja elaborats per experts, juntament amb les noves propostes i incorporacions sorgides dels debats que se celebraran al territori, s’incorporaran a les propostes que Òmnium Cultural presentarà al Pacte Nacional per la Llengua.