Òmnium assumeix Llibreries Obertes per injectar mig milió d’euros al sector del llibre

Actualitat

Es tracta d’una iniciativa doblement solidària per ajudar el sector del llibre  i donar resposta a l’emergència social de la Covid-19 

Barcelona, 18 d’abril 2020.- Òmnium Cultural assumeix el projecte Llibreries Obertes de la cooperativa SOM i l’agència Mortensen per tal d’ajudar el sector del llibre a combatre la pandèmia del coronavirus. Més de 400 llibreries dels Països Catalans s’han sumat a la campanya “Regala un llibre per Sant Jordi” que permetrà a les llibreries ingressar mig milió d’euros fins a la diada de Sant Jordi. A més, les llibreries rebran des del primer moment el 100% de l’import de la venda. Es tracta d’una iniciativa doblement solidària que també dona resposta a l’emergència social de la Covid-19: el preu final del llibre es podrà arrodonir a l’alça i aquests diners es destinaran a programes d’emergència social. 

Llibreries Obertes, doncs, esdevé la iniciativa solidària més important destinada al sector del llibre per Sant Jordi. A la web es poden trobar més de 7.000 referències de pràcticament tots els segells editorials del país. Fins ara, la plataforma ja ha venut més de 10.000 llibres.  

Davant de la disminució importantíssima d’ingressos que ha suposat el tancament de llibreries, l’entitat que presideix Jordi Cuixart des de la presó de Lledoners convida la ciutadania a no deixar de regalar llibres aquesta diada de Sant Jordi atípica i, d’aquesta manera, aportar una injecció de liquiditat directa als llibreters dels Països Catalans. “La cultura és imprescindible per recuperar-nos d’aquesta crisi”, assegura el president d’Òmnium, “assumim col·lectivament la responsabilitat d’enfortir les llibreries, una de les millors maneres de mantenir l’esperit crític i viure en societats lliures i dignes”. També el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha destacat la importància “d’iniciatives solidàries com Llibreries Obertes, que suposarà una injecció de liquiditat directa i importantíssima per als llibreters”. “Volem que les llibreries tornin a obrir i, per això, malgrat les adversitats, aquest Sant Jordi fem una crida a regalar llibres, com fem cada any, per seguir construint un futur compartit”.

Amb Llibreries Obertes, Òmnium torna a posar tota la seva musculatura al servei del país i al costat de tots aquells actors que lluiten des de primera línia. A través del portal web es tria, d’entre més de 7.000 exemplars, l’obra que es vol regalar i que es passarà a buscar per la llibreria desitjada un cop s’aixequi el confinament. D’aquesta manera, les llibreries reben una injecció directa i immediata de liquiditat i no es posa en risc la salut de cap treballador. Des de l’inici d’aquesta crisi sanitària, econòmica i social, la societat civil s’ha organitzat de manera solidària entorn d’iniciatives com l’Esprint Solidari, que va aconseguir recaptar pràcticament mig milió d’euros en una setmana, o ‘Dona’m la mà’, la xarxa solidària més gran de país perquè ningú no quedi desemparat. Ara, Òmnium torna a situar la cultura al centre i l’entén com una eina clau per a la transformació social del país. L’entitat encoratja la ciutadania, d’una banda, a fer costat als llibreters de proximitat i regalar llibres el 23 d’abril vinent i, de l’altra, a sumar-se a totes les activitats festives que es facin el 23 de juliol.