Òmnium Cultural anuncia que Oleguer Serra tornarà de l’exili

Actualitat

Xavier Antich: “Protestar no és terrorisme ni és un delicte, és un dret fonamental que cap tribunal pot perseguir”

Barcelona, 9 de juliol de 2024- El president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha anunciat que el vicepresident primer de l’entitat, Oleguer Serra, investigat en la causa contra Tsunami Democràtic, tornarà de l’exili “ben aviat”. “La farsa judicial orquestrada per García-Castellón amb el suport de la cúpula judicial en la causa contra Tsunami Democràtic ha acabat allà on volíem: arxivada”, ha sentenciat Antich, que també ha denunciat que l’arxivament de la causa evidencia que aquesta formava part d’una “maniobra judicial i política per criminalitzar l’independentisme i dinamitar la llei d’amnistia”. “Protestar no és terrorisme ni és un delicte, és un dret fonamental que cap tribunal pot perseguir”, ha afegit. 

En aquest sentit, Òmnium celebra l’arxivament de la causa contra Tsunami Democràtic com una “victòria col·lectiva”, aconseguida gràcies a la pressió popular i la defensa del dret a protesta de forma conjunta i coordinada entre els actors i les defenses implicades: “Hem aconseguit virar el deliri venjatiu i antidemocràtic de García-Castellón, obligant-lo a arxivar una causa que no hauria d’haver existit mai”.

Antich també ha volgut posar en valor “la determinació i fermesa dels investigats, que en tot moment han plantat cara a l’Audiència Nacional, denunciant que era una persecució política”.