La poesia continua fluint pel nostre riu

Actualitat

En la seva tercera edició, el recital poètic ‘Versos vora el riu’ es consolida davant el centenar de persones que van assistir-hi, aquest passat diumenge dia 7 de juliol, a Cal Riera de Puig-reig.

Un públic divers que confirma l’aposta d’Òmnium Berguedà per aquest acte, ja que no només actua d’una manera lúdica a favor de la llengua i la cultura, sinó que catalitza la cohesió social, en portar la música i la poesia fins a nuclis de població on habitualment no s’hi celebren trobades d’aquest tipus.

A més a més, la selecció dels poetes, poetesses, músics i rapsodes, també d’orígens, estils i personalitats molt diferents, fa que totes les persones que s’ho escolten se sentin, en un moment o altre, interpel·lats per uns versos que no deixen indiferent a ningú.

En aquest sentit, enguany, la música i la poesia han fluït amb les veus i les melodies d’Iris HinojosaJaume MolinaRamona SàezMarcel TuyetQuim Castilla, Gerard VilardagaMontse Farràs, Francesc Puig, Toni Gol, Nadjimu Ilukpedju, Laura Bonet i Xavier Gonzàlez-Costa. Un torrent d’emocions que s’ha acompanyat del corrent d’un Llobregat que torna a baixar amb alegria, després de les pluges d’aquestes darreres setmanes.

El recital es va obrir amb les paraules de l’alcaldessa de Puig-reig, Eva Serra, com a amfitriona, i de Montserrat Soler i Ramon Viladomat, en representació respectivament d’Òmnium Berguedà i dels Amics de les Colònies de l’Alt Llobregat, que en som les dues entitats organitzadores.

‘Versos vora el riu’, alhora que fomenta la cohesió social i promou la llengua i la cultura catalanes amb un acte fresc, participatiu i dinàmic, és una oportunitat magnífica per descobrir un entorn entranyable i transcendental de la nostra història, com són les colònies industrials. Un patrimoni extraordinari, moltes vegades desconegut per nosaltres mateixos, que cal preservar, difondre i omplir de vida perquè no es malmeti més i tothom en pugui gaudir.

Si no hi ha res que ho impedeixi, ‘Versos vora el riu’ tornarà l’estiu que ve en una altra colònia de la comarca. Mentrestant, podeu reviure la darrera edició amb aquest seguit d’imatges que us oferim a continuació.