Òmnium Cultural inicia una ofensiva per esborrar la Corona dels Països Catalans

Actualitat

El vicepresident Marcel Mauri denuncia que el Borbó encara no ha demanat perdó pel “vergonyós i lamentable” discurs del 3-O 

Barcelona, 3 d’octubre de 2020 Òmnium Cultural ha presentat les noves accions que emprendrà l’entitat per tal d’esborrar qualsevol rastre de la monarquia espanyola als Països Catalans. Es promourà el canvi de nom de carrers i la retirada d’estàtues i medalles que encara ostenta la monarquia borbònica, amb la voluntat de denunciar el frau democràtic que suposa la Corona. La iniciativa es presenta justament quan fa tres anys de l’infame discurs del rei Felip VI en què el monarca va legitimar la brutalitat policial contra més de dos milions de ciutadans que pacíficament van exercir el dret a vot l’1 d’octubre del 2017. “Avui fa tres anys del vergonyós i lamentable discurs en què Felip VI va deixar clar a ulls del món que l’Estat espanyol està disposat a tot, fins i tot a vulnerar obertament drets humans, per protegir la unitat d’una Espanya corrupta i amb greus mancances democràtiques”, ha denunciat Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural. En aquest sentit, ha lamentat que “el Borbó encara no ha demanat perdó al conjunt de la ciutadania per abraonar la policia contra els ciutadans, ni tampoc pels anys de corrupció” i ha assegurat que la societat civil ja va un pas per davant: “Tenim la intenció d’esborrar-lo del mapa dels Països Catalans”

 

En paral·lel a les accions judicials contra el rei emèrit, Òmnium ha posat en marxa un nou espai web a la pàgina www.coronaciao.cat per fer una crida a la ciutadania a construir el mapa de la presència dels Borbons als Països Catalans i, d’aquesta manera, anar-los esborrant del país. Es proposaran accions de canvi de nom dels carrers, places i avingudes que conserven el nom d’algun membre de la dinastia borbònica, es promourà l’eliminació de bustos i estàtues, i es demanarà la retirada de les medalles, permisos i honors concedits a Felip VI i a Joan Carles I. 


Aquesta nova iniciativa, enmarcada en la campanya Fem-la Caure, s’acompanya d’un vídeo que s’ha projectat aquest matí als Jardinets de Gràcia de Barcelona, i a d’altres punts del país com La Seu d’Urgell, Lleida, Bellpuig, Mataró, Igualada, Berga, Sabadell i Terrassa, entre d’altres. A l’acció de Barcelona s’ha comptat amb l’actuació del grup Arc de Triomf que ha interpretat la cançó Corona Ciao, la versió del Bella Ciao que és banda sonora de la campanya.