Òmnium Cultural organitza les primeres Jornades sobre Desobediència Civil els dies 4 i 5 de juliol al Born

Actualitat

Hi participaran Nora Cortiñas, Pepe Beúnza, Jesús Castañar, Aitana Ralda, David Fernàndez, Itziar González i Arcadi Oliveres, entre d’altres

 

Barcelona, 1 de juliol de 2019 – Òmnium Cultural organitza aquest dijous i divendres 4 i 5 de juliol les primeres Jornades sobre Desobediència Civil, al Born Centre de Cultura i de Memòria de Barcelona. Seran dos dies amb conferències, tallers, xerrades, taules rodones i debats. Aquestes jornades comptaran amb la presència de ponents de renom internacional i la inauguració i la clausura anirà a càrrec del vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri de los Rios.

A les jornades hi participen Nora Cortiñas, cofundadora de Madres Plaza de Mayo; Pepe Beúnza, el primer objector de consciència no violent de l’Estat espanyol; Aitana Ralda, portaveu de Fridays for Future de Barcelona, l’arquitecta i activista Itziar González i els activistes David Fernàndez, Arcadi Oliveres i Gabriela Serra, entre molts d’altres. Jesús Castañar, expert en lluita no violenta, hi presentarà la prova pericial que va explicar davant del Tribunal Suprem en el Judici a la Democràcia. Precisament aquest judici serà el centre d’un dels debats de les jornades protagonitzat pels advocats Andrés García  Berrio, codirector d’Irídia, Centre per la Defensa dels Drets Humans; Benet Salellas, de l’equip de defensa de Jordi Cuixart, i Robert Sabata, president d’Advocats Europeus Demòcrates (AED). També es representarà l’obra de teatre Mili KK amb un col·loqui posterior.

Marcel Mauri, vicepresident d’Òmnium Cultural, serà l’encarregat d’obrir les jornades dijous dia 4 a les 10.30 h, que donarà pas a Xavier Antich, membre de la junta nacional d’Òmnium Cultural, que explicarà la campanya Ho tornarem a Fer.

Aquestes jornades compten amb el suport d’entitats de l’àmbit dels drets humans, de la cultura de la pau i la no-violència com l’Observatori Desc, Justícia i Pau, FundiPau, Irídia, Novact – Institut Internacional per l’Acció Noviolenta, En Peu de Pau i l’Associació Catalana per a la Defensa dels Drets Humans.

Podeu consultar el programa complet de les jornades aquí.