Òmnium Cultural s’afegeix a la denúncia dels presos polítics: “És intolerable que el TC paralitzi els recursos per bloquejar l’accés a la justícia europea”

Actualitat

Barcelona, 1 de desembre de 2018 – Òmnium Cultural secunda la denúncia feta pels presos polítics i totes les accions que se’n derivin davant la paralització sistemàtica dels recursos que han presentat les defenses dels presos al Tribunal Constitucional. L’entitat entén que en democràcia és inacceptable que aquest tribunal bloquegi d’aquesta manera l’accés al Tribunal Europeu de Drets Humans.

El Tribunal Constitucional ha de ser un ens imparcial i mai un instrument per obstaculitzar l’exercici dels drets fonamentals. El contrari és una anomalia que ha d’interpel·lar els demòcrates.

El president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, recorda que la renúncia al dret a l’autodeterminació no és una opció i que l’objectiu dels presos no és la llibertat provisional sinó l’absolució: “sortir en llibertat no és el nostre objectiu, sinó que el nostre objectiu és l’absolució de tots els càrrecs i la resolució política del conflicte entre Catalunya i l’Estat”.

FOTO: Maria Vernet / Òmnium Cultural

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.