Òmnium demana unitat als partits polítics el dia que fa quatre mesos que Cuixart i Sànchez són a la presó

Actualitat

“No ens dividiran per raons de llengua o origen i seguirem decidint el futur del nostre país”

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha advertit que la política repressiva del govern espanyol i l’atac ara al model d’escola catalana no dividirà la societat catalana. “Seguirem votant i decidint el futur del nostre país com ens doni la gana. I no, no aconseguiran dividir-nos per raons de llengua o d’origen. No ens coneixen, no ens han volgut conèixer mai i no saben que a cada atac al nostre model educatiu, als grans consensos que entre tots hem construït, ens uneixen més i ens fan encara més forts”, ha exclamat Mauri en l’acte per reclamar la llibertat del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, i l’expresident de l’ANC, Jordi Sànchez, avui que fa quatre mesos que són a la presó.

“Si el franquisme no va aconseguir dividir la societat catalana i acabar amb la llengua, menys encara ho aconseguiran ara”, ha reiterat el vicepresident d’Òmnium que també ha afegit que “davant de cada imposició, trobaran una ciutadania que respon amb fermesa”.

Mauri també ha aprofitat la intervenció per demanar als partits sobiranistes “unitat” i un esforç per deixar enrere les diferències i fer possible la formació d’un govern que permeti recuperar les institucions.

Sota el lema “Il·lumina la llibertat”, milers de persones s’han concentrat a les places dels ajuntaments d’arreu del país. En el cas de Barcelona, l’acte ha estat a plaça Sant Jaume i ha rebut el suport d’entitats, institucions i partits polítics. De fet, a l’inici de l’acte representants d’una vintena d’entitats han pujat a l’escenari amb una pancarta en la qual exigien la llibertat dels presos. Els encarregats de llegir el manifest han estat Carme Roca de la Fapac, Bel Olid de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana, Carles Vicente d’Unió de Pagesos i Tono Albareda d’Afede.

Un dels moments àlgids de l’acte ha estat quan s’ha interpretat “El cant dels ocells” i la plaça s’ha il·luminat amb els mòbils dels assistents. L’acte ha acabat amb la interpretació de L’Estaca i, tot seguit, s’ha iniciat una marxa fins a l’antiga presó La Model on ha finalitzat la jornada reivindicativa.  

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.