Òmnium denuncia, amb accions a set punts diferents del país, que la repressió dels poders de l’Estat continua 

Actualitat

Vilafranca del Penedès ha estat una de les ciutats on avui dimarts 16 de juny ha tingut lloc una acció de denúncia de la repressió dels poders de l’Estat, en aquest cas contra el Tribunal Constitucional que avui mateix ha rebutjat suspendre la condemna dels presos polítics mentre resol els seus recursos d’empara contra la sentència del Procés.

A les set de la tarda, responent a la crida d’Òmnium Cultural, una trentena de persones han fet una asseguda amb cadires a la plaça de la Vila de la capital de l’Alt Penedès, que s’ha sumat així a les accions de Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, la Seu d’Urgell i Manresa.

El vicepresident d’Òmnium Cultural, Marcel Mauri, ha lamentat que “el govern espanyol ha preferit novament posar-se al costat de l’extrema dreta i la policia patriòtica de Pérez de los Cobos en lloc de fer cas a l’ONU o Amnistia Internacional. Ha triat la repressió i la presó en lloc dels drets fonamentals”. Mauri ha assegurat que “el guió estava escrit” i ha anunciat que “davant aquest comportament inadmissible de l’Estat, no permetrem que se segueixi avalant la repressió i trepitjant drets fonamentals”.