Òmnium farà la Nit de Santa Llúcia 2016 a l’Hospitalet de Llobregat

Actualitat

Òmnium farà la Nit de Santa Llúcia 2016 a l’Hospitalet de Llobregat

La 66a edició de la Nit de Santa Llúcia serà a l’Hospitalet de Llobregat. Així ho ha anunciat aquest migdia el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, en una roda de premsa juntament amb l’alcaldessa de la segona ciutat més gran de Catalunya, Núria Marín, i  la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa. “Hem de tornar a centrar la cultura com a eix vertebador de tot el que passa a la vida pública”, ha manifestat Cuixart en la presentació.

Òmnium decideix celebrar la Nit de Sant Llúcia a l’Hospitalet de Llobregat amb la voluntat de reconèixer i compartir la cultura de la ciutat i de l’àrea metropolitana, “que també és cultura catalana”, i per posar la ciutat com a exemple cohesionador de la societat. “La cultura catalana és tot allò que es fa en terra catalana i no cal posar-hi més adjectius”, ha manifestat Cuixart. “La cultura ha fet durant molts anys d’ascensor social sense preguntar d’on venim i, en canvi, posant totes les eines per on anem”, ha conclòs.

Al seu torn, l’alcaldessa Marin ha celebrat tenir “el privilegi d’acollir per primera vegada la Nit de Santa Llúcia” i la presidenta Conesa ha posat de manifest que “aquesta festa és una reivindicació de la democratització de la cultura perquè a la cultura hi hem de tenir dret tots i totes”.

La Nit de Santa Llúcia – Festa de les Lletres Catalanes es farà el proper 16 de desembre al poliesportiu municipal El Gornal i comptarà, com sempre, amb un espectacle inèdit pensat expressament per lliurar els premis Sant Jordi de novel·la, Mercè Rodoreda de contes, Carles Riba de poesia i Frederic Roda de teatre, entre altres.