Òmnium Gironès dedica la façana del Temps de Flors a Josep Vallverdú

Actualitat

El 2023 Òmnium Gironès ha realitzat un muntatge pel Girona, Temps de Flors ret homenatge al poeta i escriptor Josep Vallverdú en motiu de l’Any Vallverdú, que celebra el centenari del seu naixement.

Tal com es va fer el 2021 amb la façana floral dedicada a Joan Margarit, enguany ens proposem tornar a homenatjar un escriptor i poeta en llengua catalana, Josep Vallverdú. El 2023 ésl’any Vallverdú per a celebrar el centenari del seu naixement, de manera que s’ha decidit fer-li un petit homenatge inspirant la façana de la Plaça del Vi, 4, amb una frase seva.


Josep Vallverdú és un prolífic narrador, poeta, dramaturg, lingüista, traductor i assagista llengua catalana, originari de Lleida. Té més de dues-centes obres publicades, especialment en literatura infantil i juvenil. L’any 2000 va rebre el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes d’Òmnium Cultural.


Per al muntatge flora, hem triat la següent frase escrita per Josep Vallverdú en una carta a Antonieta Vilajoliu: “Vindrà un demà de nova llum i esclat amb ritmes renovats de benaurança?”. Creiem que aquesta petita cita representa els objectius que Òmnium es marca per aquest 2023.