Òmnium Horta-Guinardó celebra la seva primera assemblea territorial

Actualitat

El vicepresident d’Òmnium Cultural, va fer-ne la cloenda amb un acte polític obert a tots els públics.

El passat dilluns 5 de febrer, la Junta Territorial d’Horta-Guinardó ha celebrat la seva Assemblea Territorial als Lluïsos d’Horta. Un total de 74 socis i sòcies de la territorial han participat a la primera AT després de la seva constitució com a territorial, el novembre de 2016.

A més de la corresponent lectura i aprovació de l’acta de l’Assemblea Constituent, es va fer repàs de les múltiples activitats realitzades per la junta territorial aquest any: taller i jornada castellera a la Festa Major del Guinardó, espais Òmnium a Horta i el Guinardó per Sant Jordi, organització de l’arribada de la Flama del Canigó a Horta (per primer cop en molts anys), coorganització de la diada castellera d’Horta per la Festa Major de la vila, així com l’organització del concurs fotogràfic de la diada i posterior exposició, segona edició de la mostra d’audiovisual en català VOC, organització d’encartellades per la democràcia i pel Referèndum de l’1-O al districte, participació als premis Sambori de narrativa escolar, encaix amb les coordinadores d’entitats d’Horta i del Guinardó, entre altres moltes activitats.

Així mateix, es van aprovar el pla d’activitats i el pressupost per al 2018. S’exposa que al 2018 volem que sigui l’any de la consolidació dels projectes encetats el 2017 en l’àmbit de la cultura, de la llengua, educació i cohesió social i en l’àmbit de país. A més, la junta exposa la seva intenció d’obrir-se a altres barris del districte, com ara el Carmel; de potenciar activitats culturals, com la presentació de llibres; i l’organització del lliurament del Premi Sambori de la demarcació de Barcelona. L’assemblea aprova per àmplia majoria el pressupost de 2018 i el pla d’activitats.

Per cloure la jornada, ja en format obert a tots els públics, intervé el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri. Mauri exposa com es planteja el futur l’entitat en el marc polític i social actual, amb el president d’Òmnium, Jordi Cuixart, a la presó de Soto del Real des de fa 110 dies, amb l’aplicació de l’article 155 en marxa, amb un govern de Catalunya que encara no s’ha format i amb els riscos que hi ha per a la nostra cultura, la nostra llengua i el nostre país.

Acabada l’assemblea, els socis i les sòcies participants conversen amb els membres de la junta i amb el vicepresident Mauri en un ambient distès durant el pica pica final. La celebració de l’AT serveix també per cloure l’exposició de fotografies de la Diada castellera d’Horta.

Fil de piulades de seguiment de l’Assemblea d’Òmnium Horta-Guinardó.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.