Perquè tots estem “Fets de Llengües”

Actualitat

Aquest és el segon any que Òmnium Ciutat Vella i centres de secundària del districte organitzen un acte per commemorar el Dia Internacional de la Llengua Materna, que oficialment se celebra el 21 de febrer. L’acte té per nom “Fets de Llengües” i vol visibilitzar les llengües parlades pels habitants de Ciutat Vella i compartir les trajectòries familiars i les experiències vitals que hi ha darrere les llengües de cada parlant.

L’acte “Fets de Llengües” es va celebrar el divendres 22 de febrer al Pati Llimona i és la continuïtat de l’acte que es va fer el curs passat en aquest mateix lloc amb el nom “De viva veu”. Aquest curs hi han participat alumnes de 3r d’ESO de l’IES Tarradell i de l’Escola Pia Sant Antoni. Els alumnes participants van llegir breus autobiografies lingüístiques en les quals explica amb quines llengües ha estat en contacte a la seva vida tant en l’entorn familiar com en l’entorn social. També es van llegir i exposar alguns textos breus en diverses llengües maternes: urdú, hindi, tagal, xinès, bengalí, nepalès.

L’acte també va comptar amb la participació d’una representant del GLiDi (Grup de Lingüistes per la Diversitat), Elisabet Oliver, que va fer una breu xerrada sobre la diversitat lingüística al món i la importància de preservar-la, i també una reflexió sobre els conceptes de llengua i dialecte.

De cara al curs vinent hi ha prevista la participació d’un tercer centre (IES Milà i Fontanals) i el projecte de crear un portal web per a la publicació d’aquestes autobiografies i els textos escrits en les diverses llengües maternes.