Premi Singladura 2023

Actualitat

Òmnium Barcelonès Nord reconeix el pintor Gerard Sala

Òmnium Badalona-Barcelonès nord atorgarà el Premi Singladura al pintor Gerard Sala (Tona, 1942), un dels artistes establerts a la ciutat amb una trajectòria més reeixida i reconeguda en el panorama artístic del país des de mitjans dels seixanta, quan es va donar a conèixer fent equip amb Eduard Arranz-Bravo, Rafael Bartolozzi i Robert Llimós. Des d’aleshores, s’ha consolidat com una veu molt personal, que va molt més enllà d’etiquetes com la de l’expressionisme abstracte, i que finalment ha acabat conformant una obra consistent, valuosa i molt suggerent en què pintura, escultura i poesia es barregen de forma molt original.

Ha exposat regularment als Països Catalans, i també arreu del món. Té obres al MACBA, a la Fundación Juan March, a la Fundació Vilacasas, al Museu de Badalona, al Museo de Arte Contemporáneo de Sevilla, al Museo Zabaleta, a la Col·lecció Testimoni de La Caixa, a la Col·lecció Universitat de Barcelona, a la Col·lecció Banc de Sabadell o a la Col·lecció FC Barcelona.

Òmnium vol reconèixer la vàlua artística de Gerard Sala, així com també el seu compromís amb el país i amb la ciutat (amb el permís de la seva estimada Sant Joan de les Abadesses, on té el seu estudi).
En edicions passades han rebut el Singladura el poeta Màrius Sampere, el fotògraf Joan Guerrero, els pintors Santilari, l’actor Lluís Marco i de forma pòstuma la mestra Lurdes Estévez.

Acte de lliurament:

 Dimecres, 22 de novembre
 20 h (obertura portes 19:30 h)
 Teatre del Círcol, Badalona