Presentació del llibre “El Cavaller Floïd”, de Genís Sinca

Actualitat

El proper dimecres 20 de febrer de 2019, a les 19:45hrs al Cafè-Auditori de Sant Cugat, presentem una biografia d’en Joan B. Cendrós.

“El Cavaller Floïd”, la biografia apassionant de J.B.Cendrós (Barcelona, 1916-1986), sobre l’empresari del popular Floïd (el pioner dels “after-shave”). En J.B. Cendrós és un dels mecenes i activistes culturals més importants que ha donat Catalunya. La implicació arriscada i personal de J.B.Cendrós, un dels cinc empresaris fundadors d’Òmnium Cultural (1960), i la seva resiliència quan es tractava de la defensa de la cultura catalana, va permetre sota el franquisme la represa i el finançament directe d’institucions clau com l’Institut d’Estudis Catalans, la recuperació d’Edicions Proa el 1964 o de l’Editorial Aymà. Descobridor del talent de creadors com Terenci Moix, Cendrós fou promotor del Premi Sant Jordi (1959) i de la tradicional Nit de Santa Llúcia, es va implicar en la Nova Cançó, en la creació de la Gran Enciclopèdia Catalana, en Banca Catalana, en el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i en una llista inacabable d’accions que han fet de Catalunya el país que és avui. La història desconeguda d’un home que, per sobre de tot, creia en el seu país i la seva gent.

Presentarà l’acte l’historiador Josep Maria Figueres, i constarà d’una conversa amb en Genís Sinca, l’autor de llibre, i la Laura Cendrós, la filla del biografiat. Hi sou tots convidats!