Projectes

Flama del Canigó

Des de l’arribada de la pandèmia, l’administració francesa ha canviat els permisos i protocols habituals. Llegiu atentament les indicacions per aquest any 2024:

Regeneració:

Actualment està prohibit l’accés al cim en cotxes i, per tant, l’única manera d’accedir-hi és a peu (un mínim de 6-7h de pujada i 6h de baixada). A aquests fets, cal afegir una limitació imposada pel Grand Site del Canigó de concentració de persones al cim.

Per tant, com ja s’ha fet aquests darrers anys, només podran accedir al cim un grup reduït de persones en representació de tots els equips de foc. La comissió de la regeneració decidirà qui seran aquests representants a partir de criteris de seguretat, equilibri entre Principat i Catalunya Nord, paritat i altres requisits pel bon funcionament.

Tot i això, si penseu que vosaltres sou les persones indicades per a pujar com a representants durant la regeneració (22 i 23 de juny), podeu omplir el formulari perquè la comissió pugui estudiar cada cas i donar-vos resposta.

La data límit d’ompliment del formulari és el 19 de maig.


Vull ser una de les persones representants a pujar al cim

 

Assegurances equips de foc:

Per aquelles persones que no estiguin federades o no tinguin cap tipus de cobertura la FEEC posa a disposició la possibilitat de demanar una llicència temporal de un o dos dies. Us podeu inscriure aquí.

Coll d’Ares:

Atès que molt poques persones podran accedir al cim, i aprofitant que a Coll d’Ares ja es fa històricament un acte d’arribada i distribució de la flama, aquest any, com ja es va fer l’any passat, es vetllarà per a que aquesta hi arribi a primera hora del matí i hi hagi activitats durant tot el dia. La flama hi arribarà cap a les 6.30 h del matí.

Distribució:

El permís per poder transportar la flama a qualsevol punt del territori és obligatori,. Així doncs,  en el marc de la prevenció d’incendis forestals, és necessari inscriure’s com a portadors de la Flama per poder fer els diferents recorreguts.

A  l’enllaç següent trobareu el formulari que heu d’omplir per tal de formalitzar la vostra inscripció:

Formulari permís portadors Flama del Canigó 2024 (Disponible a partir de juny)