Projectes

Flama del Canigó

Enguany, en motiu de les restriccions i obligacions establertes per l’estat d’alarma per la gestió de la situació de la crisi sanitària ocasionada pel COVID-19, canvien els permisos i protocols habituals. Llegiu atentament les indicacions per aquest any 2021:

Regeneració: 

A Catalunya Nord hi ha toc de queda de 23h a 6h i per tant no és possible fer la regeneració a mitjanit, com habitualment. Per tant, excepcionalment, es farà la regeneració a les 12h del migdia del dia 22 per poder ser a temps de pujar i baixar dins dels horaris establerts. 

A part del canvi d’horari hi ha, també, altres limitacions que dificulten la presència al cim: d’una banda, actualment per anar a França es necessita un PCR, per una altra, actualment està prohibit l’accés al CIM en cotxes i per tant l’única manera d’accedir-hi és a peu (un mínim de 6-7h de pujada i 6h de baixada). A aquests fets, cal afegir una limitació imposada pel Grand Site del Canigó de concentració de persones al cim. 

Per tant, com ja es va fer l’any passat, només podran accedir al cim un grup reduït de persones en representació de tots els equips de foc. La comissió de la regeneració decidirà qui seran aquests representants a partir de criteris de seguretat, equilibri entre Principat i Catalunya Nord, paritat i altres requisits pel bon funcionament. 

Tot i això, si penseu que vosaltres sou les persones indicades per a pujar com a representants o voleu proposar-ne algún podeu omplir el formulari que teniu a continuació per a que puguin estudiar cada cas i donar-vos resposta:La flama farà nit a Prats de Molló i a partir de les 6h  tornarà a activar-se’n la distribució. 

Assegurances equips de foc:

Per aquelles persones que no estiguin federades o no tinguin cap tipus de cobertura la FEEC posa a disposició la possibilitat de demanar una llicència temporal de 1 dia (4,50€) o de dos dies (5,40€).  Us podeu inscriure aquí. 

 

Coll d’ares:

Atès que molt poques persones podran accedir al cim i que la majoria d’equips de foc no podran traspassar la frontera, i aprofitant que a Coll d’Ares ja es fa històricament un acte d’arribada i distribució de la flama, aquest any, com ja es va fer l’any passat, es vetllarà per a que aquesta hi arribi a primera hora del matí i hi hagi activitats durant tot el dia. La flama hi arribarà cap a les 6:40h del matí. A partir del dia dijous 10 tindreu totes les activitats penjades al web.

Distribució:  

El permís per poder transportar la flama a qualsevol punt del territori és obligatori,. Així doncs,  en el marc de la prevenció d’incendis forestals, és necessari inscriure’s com a portadors de la Flama per poder fer els diferents recorreguts. 

A  l’enllaç següent trobareu el formulari que heu d’omplir per tal de formalitzar la vostra inscripció: