Quines són les vies legals per exercir el dret a decidir?

Actualitat

Segona sessió del cicle sobre els aspectes jurídics del procés cap a l’estat propi

La segona sessió tindrà lloc el 21 de novembre i se centrarà en la previsió constitucional del dret a decidir; a conèixer les vies legals per exercir aquest dret, i els problemes jurídics que pot comportar l’exercici de cadascuna d’elles. Els ponents de “La justificació jurídica del dret a decidir i les vies per exercir-lo” seran Josep M. Vilajosana, catedràtic de Filosofia del Dret a la UPF, i Mercè Corretja, professora de Dret Administratiu de la UB.

El cicle “Aspectes jurídics del procés cap a l’estat propi” analitzarà per què l’exercici del dret a decidir és legítim i també emparat constitucionalment i internacionalment. És coorganitzat pel Col·lectiu Praga i Òmnium Cultural. Podeu consultar el programa complet del tercer cicle de conferències cap a l’Estat propi, les sessions del qual seran a les set del vespre a la seu nacional de l’entitat, en el marc dels Dijous de l’Òmnium.

Totes les sessions es podran seguir en directe per streaming.

La primera sessió, plena de gom a gom

L’obertura del cicle va tenir lloc dijous passat, 14 de novembre, amb “Marc general: història jurídica de Catalunya i processos de secessió al món”, amb una gran assistència de públic, que va omplir de gom a gom la sala.

La conferència va anar a càrrec de Tomàs de Montagut, catedràtic d’Història del Dret i de les Institucions a la UPF, qui va analitzar els elements històrics estructuradors de la nació catalana que han bastit una comunitat jurídicament apta per decidir el seu futur polític. Per la seva banda, la professora associada de Dret Constitucional a la UPF Dolors Feliu va parlar de les experiències comparades de nacions que han decidit o decidiran el seu futur polític a través de diferents vies legalment acceptades (Quebec, Kosovo i Escòcia).

Podeu veure’n el vídeo: