Somescola.cat convoca una cercavila multitudinària per l’escola catalana el 14 de juny a Barcelona

Actualitat

Somescola.cat convoca una cercavila multitudinària per l’escola catalana el 14 de juny a Barcelona

Somescola.cat ha anunciat la convocatòria d’una cercavila multitudinària per l’escola catalana al centre de Barcelona el proper 14 de juny a la tarda. Es tracta d’una mobilització que vol aplegar milers de persones de la comunitat educativa i de la resta de la societat civil per convertir-se en un clam històric en defensa de l’escola catalana i del dret a decidir el propi model educatiu coincidint amb el final de curs 2013-2014.

La coordinadora d’entitats ha destacat que la rua transcorrerà de forma festiva i reivindicativa alhora, amb la participació de grups de cultura popular, bandes de música i companyies de teatre de carrer. També es vol implicar activament les escoles i les entitats d’educació en el lleure mitjançant un projecte pedagògic: que els infants i joves aprenguin a fer-se el seu capgròs per poder-lo estrenar durant la cercavila.

Somescola.cat destaca que la defensa col·lectiva del model escolar vigent és una qüestió de democràcia i de país. Amb aquesta cercavila, la coordinadora vol ratificar la unitat cívica al voltant de l’escola catalana i mostrar el rebuig social a la judicialització i politització dels usos lingüístics a les aules, tant a la LOMQE com a la recent sentència del TSJC.

Somescola.cat donarà ben aviat més detalls d’aquesta cercavila del 14 de juny.
Una gran mobilització de país

A la presentació de l’acte, hi han assistit representants de les 38 entitats de la coordinadora.

Muriel Casals, presidenta d’Òmnium Cultural, ha destacat que “la del 14 de juny vol ser una gran mobilització de país per donar suport a l’escola catalana davant l’ofensiva judicial i política que la posa en qüestió”.

Per la seva banda, Josep Maria Cervelló (USTEC) ha destacat que “és una crida oberta a tota la comunitat educativa i a la societat en general per fer front tant a la LOMQE com a la recent sentència del TSJC”, mentre que Teresa Casals (Plataforma per la Llengua) ha dit que serà “una cercavila lúdica i festiva però, alhora, contundent perquè reclamarem amb alegria que volem mantenir l’escola que el nostre Parlament ha decidit”.

Josep Maria Àlvarez (UGT) ha dit que “fem una esmena a la totalitat a la LOMQE perquè no aporta res de positiu i la immersió lingüística garanteix la igualtat d’oportunitats al nostre país”. Finalment, Joan Carles Gallego (CCOO) ha afegit que “el proper 14 de juny renovarem el nostre compromís col·lectiu amb l’escola catalana” i que “no hi ha cap problema social real pel que fa a l’ús del català com a llengua vehicular a l’escola”.