La Tassa de la Llibertat

Actualitat

La Tassa de la Llibertat és una peça de ceràmica és una reproducció d’una tassa que en Jordi Cuixart ha fet a la presó de Lledoners amb les seves mans.

La ceràmica és fonamental en el seu dia a dia i, per això, en Jordi vol que Òmnium la faci arribar a molta gent.

Els diners d’aquesta tassa ens ajudaran a finançar la campanya del judici a la democràcia i el dret a l’autodeterminació. No renunciarem mai a repetir el que hem fet plegats ni escatimarem cap esforç en la defensa insubornable dels drets civils i nacionals de Catalunya i els Països Catalans.

 

Llegeix la carta que Jordi Cuixart va escriure al ceramista que l’ha reproduïda. Aquí hi ha la versió original i, a continuació, llegiràs la transcrita:

 

Presó de Lledoners, 6 de novembre de 18

Estimadíssima, estimadíssim,

Tens a les mans una peça feta amb tot la il·lusió del món.

Tant amb el monitor de ceràmica com amb la resta de companys del Taller vàrem congeniar molt ràpidament, i així és com plegats hem anat construint una petita gran família, plena d’humilitat i humanitat.

El contacte amb l’argila és un retorn als orígens, a la mare natura i la bellesa de la creació. Em permet mantenir intacte el meu compromís polític i no perdre mai l’esperança amb els dies que vindran.

La tassa que tens a les mans conté l’ambició de fer del planeta, un entorn més culte, agradable i sensible per totes les persones que hi habiten.

Et faig l’encàrrec de reproduir-la de forma fidedigna perquè Òmnium la faci arribar a moltíssima gent.

Els diners d’aquesta peça ens ajudaran a finançar la Campanya del judici contra la democràcia i el dret a l’Autodeterminació, així que de nou te’n vull donar les gràcies especialment. No renunciarem mai a repetir el que hem fet plegats, ni escatimarem cap esforç en la defensa insubornable dels drets civils i nacionals de Catalunya i els Països Catalans.

Salut, tendresa, coratge i Sempre endavant!

 

Jordi Cuixart

President d’Òmnium Cultural