“Tot un honor”, ja a la venda

Actualitat

Tot un honor. 50 anys del Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

Ja a la venda a les llibreries i a botiga.omnium.cat

Amb pròleg de Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural.

Entrre altres, també han participat en aquest llibre: Marina Garcés, Sergi Pàmies, Margarida Aritzeta, Roc Casagran, Xavier Antich, Lluís Puig, Mireia Calafell, Raül Garrigasait, Marta Buchaca o Tina Vallès.

El llibre:

¿Què tenen en comú Quim Monzó, Mercè Rodoreda, Salvador Espriu, Teresa Pàmies i Francesc de Borja Moll?
¿Haurien gaudit d’una bona tertúlia si haguessin coincidit en el temps i l’espai el geògraf Pau Vila, la poeta i traductora Montserrat Abelló, el polifacètic Manuel de Pedrolo o l’escriptora Isabel-Clara Simó?
Des de tribunes privilegiades o des de la més absoluta discreció, la cinquantena d’escriptors, poetes, dramaturgs, lingüistes, historiadors, traductors o crítics literaris que han estat reconeguts amb el Premi d’Honor han fet una feinada ingent per recuperar i enriquir la llengua i la cultura catalanes i projectar-les al món.
Perquè, de Tàrrega a Roma, de Sueca a la Cerdanya, d’Eivissa a Roda de Ter, de Llançà a les Terres de Ponent, de la Barceloneta a Sarrià, i dels exilis interiors als exteriors, l’obra dels homes i les dones que cobren vida en aquestes pàgines a través dels seus escenaris viscuts ha suposat una aportació en majúscules a la cultura universal.