Projectes

Premi d’Honor de les Lletres Catalanes

El Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, instituït per Òmnium Cultural l’any 1969, és un reconeixement a la trajectòria d’una persona que per la seva obra literària o científica, escrita en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans.

Antònia Vicens i Picornell (Santanyí, Mallorca – 1941) és la guanyadora del 54è Premi d’Honor de les Lletres Catalanes, un reconeixement que fa Òmnium Cultural a la seva trajectòria literària.

D’acord amb les bases, el Premi, dotat amb 20.000 euros, s’atorga a una persona que «per la seva obra literària o científica en llengua catalana, i per la importància i exemplaritat de la seva tasca intel·lectual, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural dels Països Catalans». El Jurat ha cregut, després de deliberar, que aquestes condicions concorren en la persona i en l’obra d’Antònia Vicens i Picornell:

“Per la solidesa de la seva obra literària i la innovació en la recerca d’una veu narrativa. Pel seu compromís amb la llengua i el seu activisme, que es veu en l’inconformisme que passa per treballar la veu literària al llarg de la vida, i també en la capacitat de cultivar la llengua en edats tardanes des de diferents gèneres, fet que ha generat com a resultat una de les trajectòries més sorprenents de la nostra literatura. I, també, per la creació d’una veu en constant experimentació, en la qual es reconeixen les generacions més joves de poetes”.

 

Actualitat

No hi ha notícies

Agenda

  • Propers
  • Anteriors

No hi ha activitats