‘Traca’ i ‘Anhel de llum’, guanyadors del VOC – Festival Òmnium de Curtmetratges 2024

Actualitat

Xavier Antich: “És de justícia reivindicar unes condicions dignes de creació per a tothom, per fer la cultura accessible i democràtica”

 

Barcelona, 18 de març de 2024-  Traca, de Marc Camardons, i Anhel de llum, d’Alba Cros, s’han emportat els premis del jurat al millor curt de ficció i documental, respectivament, de la 8a edició del VOC Festival Òmnium de curtmetratges. La menció especial del jurat ha estat per Provocadora, d’Èlia Lorente. 

Per altra banda, El tren de l’alegria, de Jordi Boquet, ha estat guardonat amb el Premi del públic al millor curtmetratge de ficció; Les més grans, de Dubi Cano, Marta Codesido, Nuria Ubach i Ulrika Andersson, s’ha endut el Premi del públic al millor curtmetratge documental. El curt Si mai no ens haguéssim separat, de Marc Esquirol, ha guanyat el Premi del jurat jove al millor curtmetratge.

A l’entrega de premis i cloenda del VOC, Festival Òmnium de curtmetratges, que s’ha celebrat al Teatre Apolo de Barcelona i ha estat presentat per l’actriu Sandra Cruz, el president d’Òmnium Cultural, Xavier Antich, ha afirmat que “és de justícia reivindicar unes condicions dignes de creació per a tothom, amb uns bons pressupostos culturals, per fer la cultura accessible i democràtica”. “Prou de llepar-nos les ferides: omplim totes les sales, gaudim dels nostres creadors, imaginem, somniem i plorem en la nostra llengua”, ha afegit contundent.

Enguany, el jurat del VOC, encarregat d’atorgar el premi al millor curt documental i al millor curt de ficció, valorats en 3.000€ cadascun, està integrat per Nathalie Modigliani, cofundadora i codirectora de MODIband; Neus Ballús, directora de cinema, guionista i muntadora; Anna Giralt Gris, cineasta i investigadora; Macià Florit, realitzador i productor audiovisual a Elsabeth; i, Pol Roig, cineasta i programador. Com cada any, el públic ha votat els diferents curtmetratges seleccionats i els guanyadors de ficció i documental s’enduran 1.000€, respectivament. Aquesta edició també ha gaudit del Premi Jurat Jove, fruït de la col·laboració amb el Manlleu Film Festival, que ha premiat al guanyador amb 3.000 € en lloguer de material de rodatge, fruit de la col·laboració amb Napalm Rentals.