Una finestra al mon. Crònica d’una determinació.

Actualitat

Òmnium Cultural Terrassa, presentarà el proper dijous 19 de març, a les 7 del vespre, al Centre Excursionista de Terrassa (C/ Sant Llorenç, 10) la iniciativa de tres fotògrafs bagencs: Ramon Creus (Artés, 1949), Jordi Preñanosa (Manresa, 1992) i Miquel Vilalta (Puig-reig, 1960), de recollir en un llibre els actes de suport organitzats davant de les presons de Lledoners, de Mas d’Enric i del Puig de les Basses, on hi ha empresonats els líders independentistes. El llibre, que distribuirà Rafael Dalmau, presenta una selecció de les més de 5.000 fotografies recollides d’ençà l’arribada el 4 de juliol de 2018, fins el trasllat a Madrid, al judici al Tribunal Suprem, l’1 de febrer de 2019.

“Una finestra al món” il·lustra, amb mig miler de fotografies, les mobilitzacions organitzades a l’exterior de les presons. Els tres fotògrafs varen coincidir en els actes, al Bages, des de la Trobada Gegantera; a Música per la Llibertat, que són cada diumenge a Lledoners; o amb en Joan Bona nit, que cada nit a Lledoners s’adreça als presos. El llibre inclou els actes organitzats per sardanistes, diables, geganters, motoristes,…, tant a Lledoners, com a Mas d’Enric, i al Puig de les Basses. També inclou un codi QR per a veure vídeos dels actes. Se n’han recollit 1.400 en el procés de preparació del llibre.

“Una finestra al món” recull, sense personalismes, actes organitzats durant 242 dies, prenent el sentit d’una frase de Carme Forcadell: el clam col·lectiu que s’escola entre els barrots.

El llibre serà distribuït per Rafael Dalmau Editor i constarà de 200 pàgines. Els fotògrafs Ramon Creus, Jordi Preñanosa i Miquel Vilalta n’han finançat l’edició amb un micromecenatge, en que les persones que hi han volgut col·laborar han aportat 20€ i han rebut un val per a poder retirar-lo dels punts de distribució, per Sant Jordi. El llibre sortirà a la venda al preu de 30€. Els beneficis aniran destinats a l’Associació Catalana pels Drets Civils, promoguda pels familiars dels presos polítics catalans.