Útima sessió del cicle ‘Aspectes jurídics del procés cap a l’estat propi’

Actualitat

Sortiria Catalunya de la Unió Europea com estat independent?

Aquest dijous a les set del vespre tindrà lloc a Òmnium la tercera i útima sessió del cicle ‘Aspectes jurídics del procés cap a l’estat propi’.

Titulada “Sortiria Catalunya de la Unió Europea com estat independent?”, es rebatran amb arguments jurídics aquelles posicions que amenacen que una futura independència de Catalunya hauria de comportar indefectiblement la sortida automàtica de la Unió Europea, la pèrdua de la ciutadania europea dels catalans i la pèrdua de l’euro com a moneda. Els ponents seran Alfonso González Bondia, professor de l’Escola Universitària de Dret Internacional Públic, i Àngels Orriols, professora de Dret Administratiu a la UAB.

El cicle “Aspectes jurídics del procés cap a l’estat propi” analitzarà per què l’exercici del dret a decidir és legítim i també emparat constitucionalment i internacionalment. És coorganitzat pel Col·lectiu Praga i Òmnium Cultural. Podeu consultar el programa complet del tercer cicle de conferències cap a l’Estat propi, les sessions del qual seran a les set del vespre a la seu nacional de l’entitat, en el marc dels Dijous de l’Òmnium.

Totes les sessions es podran seguir en directe per streaming.

Quines són les vies legals per exercir el dret a decidir?

La segona sessió, dijous passat, es va centrar en la previsió constitucional del dret a decidir; a conèixer les vies legals per exercir aquest dret, i els problemes jurídics que pot comportar l’exercici de cadascuna d’elles. Els ponents de “La justificació jurídica del dret a decidir i les vies per exercir-lo” van ser Josep M. Vilajosana, catedràtic de Filosofia del Dret a la UPF, i Mercè Corretja, professora de Dret Administratiu de la UB.

Podeu veure’n el vídeo: