Vilanova i la Geltrú esdevé punt de distribució de la Flama del Canigó

Actualitat

L’Associació de Veïns de Sant Joan, amb més de 15 anys pujant al Canigó, repartirà la Flama a tothom qui s’hi acosti

L’Associació de Veïns de Sant Joan com cada any des de en fa més de 15, anirà a buscar la Flama al cim del Canigó.

El dia 22 de juny tres excursionistes de l’associació, sortiran ben d’hora per buscar la flama, trobant-se pel camí amb altres entitats d’arreu del país que van a fer el cim.

A les 12 de la nit es fa un acte solemne, on s’encén la foguera amb la Flama del Canigó i des d’allà es baixa fins al Refugi de Cortalets, on passaran la nit.

L’endemà al matí faran el trajecte de tornada cap a la seva ciutat, on arribarà a les 7 de la tarda als Jardins de Francesc Macià, a la seu de l’Associació de Veïns de Sant Joan. Un cop allà, se’ls farà una rebuda reivindicativa, plena de festa i d’alegria.

L’alcaldessa farà un parlament de benvinguda i seguidament l’entitat Desperta! encendrà el peveter que representa els Països Catalans. A continuació, es llegirà el missatge del 2014, obra del periodista Carles Capdevila. Un cop acabada la lectura, hi haurà una actuació  digne de celebració de les entitats Falcons i Bordegassos de Vilanova.

I en finalitzar l’acte diverses entitats comarcals, així com tothom qui ho vulgui, vindran a recollir la Flama, ja que Òmnium cultural, organitzadora de la Trobada del Cim del Canigó, ha designat  Vilanova i la Geltrú com a punt de trobada de la Flama del Canigó.

És un acte de caire públic on la cultura, la llengua i el patrimoni són el principal interès.
 
Més tard, amb l’entitat Associació cultural Ball d’Enveja, encendran el Correfoc amb la mateixa Flama i juntament amb la colla convidada Diables la Collada – Els sis camins faran un Correfoc pel barri de Sant Joan fins arribar a la Torre d’Enveja, on fan una escenificació de la Llegenda de la Torre d’Enveja. I a continuació s’encendrà la foguera de Sant Joan, amb la Flama del Canigó. Un cop encesa la foguera, s’iniciarà el concert de la revetlla de Sant Joan.
 
Per l’AV Sant Joan és molt important poder dur la flama a la nostra ciutat. És un símbol i una manera de fer país. Un acte reivindicatiu i festiu a la ciutat. Amb aquest acte que compartim amb altres entitats culturals vilanovines, com l’entitat Desperta! i els Falcons i Bordegassos de Vilanova, considerem que anar a buscar la flama és un acte cultural de germanor entre els pobles catalans i la seva llengua.

Podeu consultar el programa complert aquí.