Xerrada sobre El Raval a través del temps, a càrrec de Ferran Aisa

Actualitat

Una vintena de persones assisteixen a la primera de tres xerrades del cicle sobre la història del Raval.

El passat 14 d’abril l’escriptor, poeta i historiador Ferran Aisa va fer una conferència sobre El Raval a través del temps, la primera d’un cicle sobre El Barri del Raval i la seva Història, que organitza Òmnium Ciutat Vella al Centre Cívic Drassanes.

Partint de l’època romana, quan els camins de sortida de Barcino discorrien pels que ara són els carrers de l’Arc del Teatre, de l’Hospital i Tallers, Ferran Aisa ens va anar presentant de manera amena els diversos moments importants de la història del barri: el lloc on fora muralles es cobrien les necessitats alimentàries (horta i bestiar) dels barcelonins, la inclusió del Raval en la tercera muralla, la progressiva urbanització del Raval amb la construcció de l’hospital, bordells, casernes, convents, indústria, habitatges… fins arribar a ser un barri molt densament poblat a la meitat del segle XX. 

En la xerrada, Ferran Aisa va situar sempre en l’actual trama urbana els fets que explicava, aconseguint d’aquesta manera una presentació molt concreta i realista del que havia passat en el barri. Els oients ens vam poder fer una idea molt realista de com un espai fix, el Raval, havia anat evolucionant per passar de ser un lloc destinat primordialment a usos agrícoles i ramaders a ser la densa trama urbana que és actualment amb la vitalitat que el caracteritza.  Finalment,  va ser sempre curós en relacionar els fets que passaven al Raval amb els generals de la història de Catalunya.

En resum, doncs, una xerrada molt profitosa per a tots aquells a qui interessa la història del Raval. Esperem amb interès les dues xerrades que queden d’aquest cicle: el 12 de maig sobre La cultura popular al Raval i el 16 de juny sobre La vida bohèmia al Raval.

Aquest web utilitza cookies pròpies i de tercers amb la finalitat de permetre't la navegació amb característiques predefinides, el seguiment i anàlisi del teu comportament i la gestió d'espais publicitaris. L'accés i ús del web implica la teva acceptació. Per a més informació, pots accedir a la nostra Política de cookies.